Судитимуть водія, який напідпитку збив велосипедиста на Шепетівщині та втік

Автор 26 грудня 2023, 14:21

На Шепетівщині перед судом постане водій, який напідпитку збив літнього велосипедиста та втік. Автопригода сталась наприкінці жовтня у селі Улашанівка Шепетівського району.

Як встановили правоохоронці, 43-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «ВАЗ 21011», скоїв наїзд на 76-річного велосипедиста.

Збивши пенсіонера, чоловік утік з місця події. Свідки аварії викликали швидку та поліцію.

Потерпілого з численними травмами госпіталізували до реанімаційного відділення Славутської багатопрофільної лікарні. Експерти оцінили ступінь важкості отриманих тілесних ушкоджень як середній.

Тим часом працівники сектору реагування патрульної поліції оперативно знайшли втікача та його автівку. Чоловіка одразу затримали.

Правоохоронці перевірили водія на стан алкогольного сп'яніння — прилад Драгер показав результат у 1,97 проміле, що майже у 10 разів перевищує допустиму норму.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили водію-порушнику підозру за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років. Наразі обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 26 грудня 2023, 14:24
0
репостів
0
репостів