Поліцейську, яка напідпитку спричинила ДТП, звільнили з роботи разом з її пасажиром

Автор 13 грудня 2023, 16:56

Суд визнав винною ексінспектора-кадровика шепетівської поліції Катерину Грабовецьку у п’яній їзді та призначив 17 тис. грн штрафу з позбавленням на рік права керувати авто. Про це стало відомо з рішення суду оприлюдненому є єдиному державному реєстрі судових рішень.

Дорожньо-транспортна пригода сталась надвечір 3 жовтня у Славуті. Зі слів інших учасників ДТП, вони виїзжали із вулиці Острозька на вулицю Приміська, у них заглохла машина і вони вмикнули аварійку. За кілька миттєвостей на шаленій швидкості в них влетіло авто поліцейської, "знесла весь передок і застромилася біля магазину Три Лева між електро опорами". 

Того дня експоліцейська керувала Volkswagen Passat, який належав батькові старшого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області Руслана Порубенського. Під час ДТП Руслан теж перебував у салоні авто.

На нього поліцейські склали протокол за те, що той посадив за кермо випившу Грабовецьку. Також Руслана Порубенський відмовився дихати у «Драгер».

Після аварії обох поліцейських було звільнено з поліції. Згідно пункту 2 наказу начальника ГУНП в Хмельницькій області №1878 від 19 жовтня 2023 року: 

Про застосування дисциплінарних стягнень до окремих працівників поліції ГУНП в Хмельницькій області згідно якого за невиконання вимог п. 2.9г та 5.4 Правил дорожнього руху, п.п.1,6 та 13 ч.3 ст. 1, ч.1 ст. 5 та ч.5 ст. 15 Дисциплінарного статуту Національної поліції України, Присяги працівника поліції, наказу НПУ від 08.04.2022 №242 Про деякі питання посиленого варіанту несення служби та воєнного стану, наказу № НПУ від 08.04.2022 №242, що виразились у вживанні алкогольних напоїв під час посиленого варіанту несення служби та воєнного стану, передачі керування автомобілем особі, яка перебуває в стані алкогольного сп`яніння, відмові від проходження освідування на стан сп`яніння, участі в події, яка викликала суспільний резонанс серед громадськості, намаганні уникнути адміністративної та дисциплінарної відповідальності шляхом неповідомлення про дорожньо-транспортну пригоду працівників поліції та безпосереднього керівництва і переконання інших учасників ДТП у складанні євро протоколу, проявлення нещирості та наданні недостовірних пояснень, що є перешкоджанням у проведенні службового розслідування та підриві авторитету Національної поліції, до старшого слідчого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області капітана поліції, застосовано дисциплінарне стягнення у виді звільнення зі служби в Національній поліції України.

Наразі обидва поліцейських пішли до Хмельницького окружного адміністративного суду і добиваються повернення на службу.

0
репостів
0
репостів