Вночі на західному напрямку ППО знищила 4 ударних БпЛА

Автор 04 грудня 2023, 08:57
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У ніч на 4 грудня 2023 року противник атакував 23-ма ударними БпЛА «Shahed-136/131» з мису Чауда – окупований Крим та керованою авіаційною ракетою – з повітряного простору окупованої Херсонщини.

В результаті бойової роботи знищено 18 ударних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Протиповітряна оборона працювала у щонайменше 9-ти областях України.

Як повідомляє ПК "Захід" у західному напрямку до відбиття повітряного нападу залучено, винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи повітряного командування «Захід».

У зоні його відповідальності було знищено 4 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона працювала у Хмельницькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Вчора о 19:28 Повітряні Сили ЗСУ повідомляли про фіксацію запуску ворожих ударних БпЛА з Криму. Вже о 23:37 на Хмельниччині пролунала перша повітряна тривога, о 00:48 "шахеди" були поблизу Хмельницького, рухалися у напрямку Старокостянтинова. Тоді ж заступник начальника Хмельницької ОВА писав:

"Жителі Хмельницького району могли чути звуки вибухів. Працюють сили ППО.
Залишайтесь в укриттях до завершення тривоги."

Після короткого відбою о 01:31 знову у регіоні оголосили повітряну тривогу - група ударних БпЛА рухалась у напрямку Хмельницької області. Майже до 5 ранку на Хмельниччині тривала загроза атаки з повітря.

Пізніше у Хмельницькій ОВА повідомили:

"Під час повітряної тривоги в Хмельницькому районі працювали сили ППО. Повідомлень про постраждалих або пошкодження інфраструктури немає.

Дякуємо ЗСУ за відмінну службу!"

Останнє редагування 04 грудня 2023, 09:17
0
репостів
0
репостів