На Хмельниччині чоловік за «відкати» намагався організувати постачання військовим неякісних продуктів

Автор 03 листопада 2023, 16:23

На Хмельниччині слідчі повідомили про підозру представнику столичного підприємства, який за «відкати» намагався організувати постачання військовим дешевих і неякісних продуктів. Підозрюваний висунув працівнику Хмельницького обласного ТЦК пропозицію системної «грошової винагороди» за прийом на склади дешевшої та менш якісної продукції, ніж того вимагає Каталог продуктів харчування для підрозділів Збройних сил України.

На Хмельниччині слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ та за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрили начальника складського господарства одного зі столичних підприємств, який в обмін на «грошову винагороду» намагався організувати постачання військовим дешевих і неякісних продуктів.

Підприємець запропонував представнику Хмельницького обласного ТЦК на системній основі надавати «грошову винагороду» за прийняття ним на склад дешевших товарів гіршої якості, ніж того вимагає Каталог продуктів харчування для підрозділів Збройних сил України. За кожен кілограм підміненої продукції він зобов’язувався сплачувати 5 грн.

Затримали фігуранта в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час надання ним хабаря в розмірі 11 тисяч гривень. Слідчі поліції вже оголосили йому підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 4 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої. Слідчі дії тривають.

Поліція Хмельницької області

0
репостів
0
репостів