За 9000 доларів «вирішувала питання»: ексдружині посадовця обласного військкомату повідомили про підозру

Автор 06 жовтня 2023, 16:04

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру місцевій мешканці, колишній дружині службовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, 36-річна жінка запропонувала охочому виїхати за межі України громадянину здійснити вплив на членів військово-лікарської комісії і посадовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо визнання його непридатним до військової служби.

Встановлено, що вона витребувала у військовозобов’язаного особисті документи, щоб перереєструвати із Вінницького військкомату у Хмельницький та «домовитись» про його зняття з військового обліку.

Свої послуги оцінила у 10 тисяч доларів США, однак пізніше зменшила суму до 9 тисяч.

413

Затримали підозрювану в порядку ст.208 КПК – під час отримання всієї суми неправомірних коштів.

Наразі їй обрано запобіжний захід. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

414 1

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області за оперативного супроводу 8 відділу 6 управління військової контррозвідки Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

0
репостів
0
репостів