На Шепетівщині чоловік, що пропонував хабар поліцейським, невдовзі постане перед судом

Автор 14 серпня 2023, 16:40

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили правопорушнику підозру за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Подія відбулась у липні цього року у м. Славута. Поліцейські відділу реагування патрульної поліції зупинили автомобіль «Мерседес Бенс», водій якого 44-річний хмельничан, порушив правила дорожнього руху.

На порушника поліцейські склали адміністративні матеріали ч.1 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вилучили авто.

Аби уникнути відповідальності, водій "Мерседеса" запропонував «вирішити справу на місці» за винагороду. Порушник наполягав на своєму попри попередження його поліцейськими про кримінальну відповідальність. Врешті чоловік залишив кошти у службовому автомобілі.

Дії чоловіка правоохоронці зафіксували на нагрудні реєстратори. Пропозицію неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група.

Принагідно зазначимо, що санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу або обмеження чи позбавлення волі строком до чотирьох років.

Остаточну міру покарання водієві визначить суд.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів