У Нетішині судитимуть чоловіка, який керував автомобілем під наркотиками

Автор 11 серпня 2023, 18:10

У Нетішині перед судом постане 35-річний чоловік, який перебував за кермом у стані наркотичного сп’яніння. Під час документування адміністративного правопорушення у зловмисника виявили ще й пакет з синтетичними наркотиками PVP. Відтак, було відкрито кримінальне провадження. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

На початку липня під час патрулювання м. Нетішин поліцейські зупинили автомобіль «Mazda» під керуванням 35-річного місцевого жителя. В ході перевірки документів правоохоронці помітили у водія ознаки наркотичного сп'яніння, що підтвердив огляд у медиків.
Окрім того, під час поверхневої перевірки патрульні виявили у порушника пакунок з порошкоподібною речовиною і одразу викликали на місце слідчо-оперативну групу. Правоохоронці вилучили підозрілу речовину і направили її на експертизу, яка показала, що це синтетичний наркотик PVP.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння), а дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено. За процесуального керівництва прокуратури обвинувальний акт стосовно 35-річного нетішинця скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, що штраф за керування автомобілем у стані сп'яніння складає 17 тисяч гривень та передбачає позбавлення права керування транспортним засобом на 1 рік. А от за зберігання наркотиків законодавство передбачає альтернативні види покарання, найсуворіше з яких — позбавлення волі на строк до 3 років.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів