У Шепетівці масово потруїли собак, догхантер з Одеси стверджує, що це він приїзжав з "гастролями"

Автор 16 липня 2023, 13:29

Кілька тижнів тому активісти, які займаються бездомними тваринами в Шепетівці, почали бити на сполох через масове отруєння собак. Наразі відомо про загибель шести чотирилапих, але жертв може бути більше.

У себе на сторінці Олександра Фрідріх обурюється, що травили навіть стерилізованих та чіпованих тварин:

Останні два тижні у Шепетівці масово труять собак , в одному лише районі цукрового комбінату 6 собак за останні дні , половина з них стерилізовані та чіповані . Уявіть кількість в масштабі всього міста . Волонтери ,небайдужі люди до яких належу і я , стерилізуємо і лікуємо безпритульних тварин за власний кошт, витрачаємо на це час та сили , щоб зменшити популяцію цивілізованим шляхом . В той час як ми потерпаємо від зовнішнього агресора ,який нищить все живе в нашій країні,комусь вистачає підлості вбивати тварин ,вони вам довіряють, беруть їжу з ваших рук і вмирають у страшних муках ,така ціна довіри ....

Місцеві активісти спочатку оголосили нагороду у розмірі 2000 грн за інформацію щодо живодерів. Але згодом, винуватець смерті собак сам почав вихвалятись своїми діями у соцмережах.

Днями такий собі Рамзик Болтонов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook опублікував світлину з мертвою собакою,  як він переконує вона була знята у місті Шепетівка. 347609333 1930072164032337 3903951108776066126 n

В Шепетoвкe бyдeт чиcтo. Еcли бpaтьcя зa дeлo оcновaтeльнo, тo за пaрy нeдель мoжнo хopoшенько oчиcтить yлицы гopoдa oт шaвла. Всё будет путём. Я обещаю, – йдеться у дописі за 7 липня.

Хто такий Рамзик Болтонов

Рамзик Болтонов - відомий в Одесі догхантер. Публікує фото, на яких він дає собакам отруєні печиво та м'ясо. Також він висміює зоозахисників та власників домашніх собак.

Відмінна риса цього садиста з Одеси в тому, що він не просто хаотично потрапляє на місця скупчення бродячих собак, а холоднокровно і часом довго вистежує свої жертви, після чого вбиває їх сильною отрутою, врятувати від якої практично неможливо. Тварини вмирають у страшних муках.

Інформація про дату народження на сторінці у ФБ — вигадана. Усі фото у профілі – фейкові – взяті з особистих сторінок актора серіалу «Наркоман Павлик – «денчик»».

Псевдонім «Рамсі Болтонов» він узяв із серіалу «Ігри престолів», від найжорстокішого і цинічнішого персонажа Рамсі Болтона, якого за фільмом наприкінці загризли його собаки, яких він не годував сім днів.

Судячи з дописів чоловіка, він іноді приїздить до Шепетівки з Одеси.

Кожен раз коли приїзжяю до Шепетовки, я неначе попадаю у дитинство. Наразi є багато мiст де я не був вже декiлька рокiв. Але такий приємний голос у гучномовцi - ""Eлектропотяг сполученням Одеса-Шепетовка прибуває на другу платформу "- не забуду нiколи... Незабаром буду рухатися, бо гальма полагодили. Дали новий рейс на Чернiвцi. Там вже трохи вiттянуся пiсля важкої працi. Може в саунi будуть дiвчата гарнiщi чим тодi були.

Усі роки після подій 2014 року догхантер Болтонов, мешкаючи на території України, дотримується сепаратистських поглядів та при цьому пропагує їх у спілкуванні з іншими. Використовує заборонену за Законом України символіку ворожої країни – георгіївську стрічку.

сепар 2

Ось такий пост він опублікував про головнокомандувача Валерія Залужного

Знімок екрана 2023 07 16 143220

А це його реакція на кліп з пропагандою росії

Знімок екрана 2023 07 16 144954 

Спражню особу поки що встановити не вдалось. У коментарях до дописів користувачі постійно відмічають Національну поліцію України та зоозахисників, аби ті звернули увагу на цього персонажа. Але поки що все що є, це відео з камер спостереження.

З кого бере приклад живодер

Болтонов пов'язаний ще з одним догхантером і живодером — Олексієм Святогором. У червні 2019 року його затримали правоохоронці. Слідство тривало за частинами 2 та 3 статті 300 Кримінального кодексу, у яких йдеться про ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Упродовж декількох років тривав суд і 2021 року чоловіка фактично виправдали. Суд вирішив, що словосполучення "пропаганда культу насильства та жорстокості" описує винятково стосунки між людьми і не поширюється на висловлювання щодо тварин, рослин тощо.

Святогор у 2013—2016 роках у різних передачах на телебаченні та радіо закликав до насильства та жорстокості щодо безпритульних собак. Його також обвинувачували в тому, що він намагався розповсюджувати аудіо та відео із пропагандою насильства та жорстокості щодо безпритульних собак. Це є порушенням вимоги статті 5 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".

“По факту, він розповідав на камеру, як сам труїть і вбиває тварин. Справа тягнулася понад шість років. І ось – така жахлива крапка. Це тривожний сигнал для всього суспільства, для тварин і для людей – то що, зло може почуватися безкарним?”, – наголосили в UAnimals.

Олексій Святогор в курсі отруєння собак у Шепетівці і всіляко підтримує цей акт садизму. На своїй сторінці він вже кидався з образами на шепетівську зоозахисницю Олександру Фрідріх.

Реакція 

Що саме цікаво, що свої сторінки сторінки Олексій Святогор та Рамзик Болтонов спокійно ведуть у соціальній мережі Фейсбук. Попри навалу скарг, вони отримують лише тимчасові попередження. Це в той час,  як нашу групу "Шепетівка віртуальна" заблокували в тому числі через скарги щодо безкоштовної роздачі цуценят та котенят.

Для їх діяльності сторінка у соц мережі - важливий атрибут, адже через них вони доводять свої вдавану важливість та самореалізуються. Чим більше обурених коментарів вони отримують, тим більше задоволення вони відчувають. Тому ми рекомендуємо не вступати в діалог з живодерами. В додаток до цього через ваші коментарі, фейсбук пропонує перегляд їх профілю ще більшій кількості людей.

Поліція у різних містах неодноразово розпочинали кримінальне провадження, але поки що новин щодо розслідувань немає. 

Останнє редагування 16 липня 2023, 14:58

Відео

Відео з камери спостереження в Одесі
0
репостів
0
репостів