Суд ухвалив вирок домашньому кривдникові з Шепетівщини

Автор 26 січня 2023, 11:15

Полонський районний суд визнав 36-річного жителя Шепетівського району винним у домашньому насильстві (ст. 126-1 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді 200 годин громадських робіт.

«Беручи до уваги, що [він] повністю визнав свою вину, щиро розкаявся, запевнив, що в подальшому не буде вчиняти правопорушення, позицію сторони обвинувачення та потерпілої, суд приходить до висновку, що обвинуваченому має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів у виді громадських робіт», – зазначив суд.

Протягом 2021-2022 рр правоохоронці неодноразово фіксували факти насильства в сім’ї обвинуваченого. Полонський райсуд тричі притягував його до адміністративної відповідальності за домашнє насильство щодо співмешканки (частини 1, 2 ст. 173-2 КУпАП) та штрафував (загальна сума – 1190 грн).

Через сім місяців після останньої постанови суду, 25 жовтня 2022 року, чоловік, бувши п’яним, прийшов до будинку на той час вже колишньої співмешканки та в присутності її неповнолітнього сина знову нецензурно її облаяв, погрожуючи фізичною розправою. Жінка вкотре зазнала психологічних страждань.

«Вищевказаними діями [обвинувачений] вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 126-1 КК України – домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення психологічного насильства щодо колишнього подружжя, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої», – констатував суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За матеріалами Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів