Шахрай-автодилер з Шепетівщини ошукав клієнтів на майже 1 млн грн

Автор 23 грудня 2022, 17:18

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили підозру шахраєві, який під приводом продажу іноземних авто виманив у громадян майже дев'ятсот тисяч гривень. Найближчим часом за свої дії 39-річний житель Шепетівщини постане перед судом.

Як встановили правоохоронці, зловмисник видавав себе за автодиллера. Користуючись попитом на іноземні авта, він пропонував придбати елітні транспортні засоби з-за кордону. За доставку товару та власне за саме авто просив повну передоплату. Звісно після отримання коштів зв'язок з чоловіком переривався.

Таким чином шахраю вдалось ошукати одне подружжя потерпілих на 253 тисячі гривень, іншу родину - більше ніж на шістьсот тисяч гривень.

Завдяки спільним зусиллям працівників кримінальної поліції, слідчих та працівників Шепетівської окружної прокуратури особу шахрая встановили та оголосили підозру за ч.2.3 ст.190 Кримінального кодексу України ( Шахрайство, вчинене повторно, у великих розмірах).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Санкція інкримінованої статті передбачає альтернативні покарання, найсуворіше з яких - позбавлення волі строком до восьми років.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів