Шахраї ошукали жителів Шепетівщини на майже 100 тис грн

Автор 03 грудня 2022, 16:20

Минулої доби до підрозділів поліції Шепетівського району надійшло дві заяви від громадян, які стали жертвами шахраїв, потрапивши у доволі поширені шахрайські схеми. Тож правоохоронці вкотре просять громадян бути обачними під час операцій з банківськими рахунками і берегти власні заощадження.

Так, днями до мешканки Білогір'я зателефонувала невстановлена особа і, представившись працівником банку, під приводом авторизації в мобільному додатку, ввела потерпілу в оману та заволоділа її коштами в сумі 35 тисяч гривень.

Інший потерпілий з міста Полонне намагався придбати автомобіль в мережі Інтернет. На пропозицію "продавця" зробити передоплату - погодився та переказав 50 тисяч гривень на невідомий рахунок. В результаті - ні авто, ні грошей.

За усіма фактами дізнавачі Шепетівського РУП розпочали кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

"Тож правоохоронці вкотре нагадують громадянам, що працівники банків ніколи не проводять маніпуляцій з вашими рахунками дистанційно. Для цього потрібна ваша присутність і письмове підтвердження та згода.

Покупки онлайн завжди здійснюйте за умови післяплати, коли ви впевнетесь, що насправді отримуєте замовлений вами товар."

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів