Суд ухвалив вирок винуватцю ДТП з трьома потерпілими, серед яких маленька дитина

Автор 08 листопада 2022, 15:53

Шепетівський міськрайонний суд визнав 39-річного жителя Шепетівського району винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (частина 1 статті 286-1 КК України), та призначив йому покарання – 1 рік ув’язнення з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Удень 14 липня 2022 року в с. Чотирбоки Шепетівського району місцева жителька з донькою та 2-річною онукою, котрі тимчасово мешкають у неї й мають статус ВПО, йшли до сільської ради за гуманітарною допомогою. Жінки бачили, як біля магазину на узбіччі зупинився автомобіль, а потім різко почав рухатися заднім ходом, прямо на них. Бабуся почала викручувати візок з онукою в сторону й кричати до водія, аби той зупинився. Проте автомобіль перестав рухатися тільки тоді, коли наїхав на пішоходок.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди обидві жінки отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості (переломи кісток, садна, гематоми, рани), дівчинка – легкого ступеня (садна на голові й тілі).

У суді водій свою вину визнав, розповів, що сів за кермо п’яним, аби відвезти товариша, якому належить автомобіль, додому. На перехресті у Чотирбоках зупинився біля магазину, щоб купити хліба, але передумав і почав розвертатися. У дзеркало заднього виду при цьому не дивився. Проїхав метрів 20-25 заднім ходом та зупинився, бо відчув, що щось стукнуло. Сказав, що не надавав допомоги постраждалим, бо не знав як. Наразі відшкодував їм 74 тисячі гривень завданої шкоди.

Потерпілі пояснили, що це лише частина збитків й що водія вони не пробачили.

При призначенні покарання суд, зокрема, врахував, що обвинувачений не має судимостей, одружений, утримує неповнолітню дитину, працює, має позитивні характеристики за місцем роботи, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, добровільно частково відшкодував заподіяну шкоду, а також те, що він керував автомобілем у стані алкогольного сп`яніння, грубо порушив правила безпеки дорожнього руху, створивши серйозну загрозу життю і здоров`ю для його учасників.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів