Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 25 липня 2022 року

Автор 25 липня 2022, 09:14
Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 25 липня 2022 року Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Розпочалася сто п’ятдесят друга доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 25 липня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. Підрозділи противника обстріляли із ствольної артилерії райони населених пунктів Яструбине, Грабовське та Володимирівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує вести бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення просування Сил оборони у бік державного кордону.

На Харківському напрямку здійснював вогневе ураження наших позицій із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Малинівка, Борщова, Іванівка, Питомник, Нове, Руські Тишки, Петрівка, Дементіївка, Гусарівка, Прудянка, Шаповалівка, Рубіжне, Шевелівка, Дуванка, Мосьпанове, Руська Лозова та Михайлівка. Завдав авіаційного удару біля Прудянки, Петрівки та Явірського.

На Слов’янському напрямку здійснював вогневе ураження позицій підрозділів Сил оборони із застосуванням усіх наявних вогневих засобів поблизу Норцівки, Богородичного, Петрівського, Барвінкового, Костянтинівки, Нової Дмитрівки, Долини, Нової Миколаївки, Карнаухівки, Дібровного та Чепіля.

На Краматорському напрямку обстріли зафіксовано біля Кривої Луки, Платонівки, Сіверська, Верхньокам’янського, Званівки, Івано-Дар’ївки та Спірного. А авіаудари - неподалік Григорівки і Серебрянки.

Штурмові дії в напрямках Берестове – Івано-Дар’ївка та Верхньокам’янка – Івано-Дар’ївка українські воїни відбили та змусили окупантів відкотитися назад. Противник веде наступ неподалік Спірного, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку, з метою руйнування оборонних позицій, ворог обстрілював райони населених пунктів Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Покровське, Яковлівка, Курдюмівка, Бахмут, Весела Долина, Новолуганське, Зайцеве та Травневе. Відзначено польоти БпЛА противника в районі Краматорська.

Окупанти завдали авіаударів біля Соледара, Покровського та території Вуглегірської ТЕС. Штурм у напрямку Вершина – Луганське завершився для них провалом та відходом назад. Ворог веде наступ в напрямку Миронівське – Луганське, бойові дії тривають.

На Авдіївському Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противника не відзначено. З метою сковування дій наших військ здійснював обстріли позицій із ствольної і реактивної артилерії та озброєння танків вздовж лінії зіткнення. Ворог завдав авіаударів біля Шевченко, Веселого та Полтавки. Вів повітряну розвідку над Омельником, Щербаками, Новоданилівкою та Малинівкою.

На Південнобузькому напрямку відзначено артилерійські обстріли в районах населених пунктів Потьомкине, Червонопілля, Квітневе, Киселівка, Партизанське, Первомайське, Луч, Посад-Покровське, Благодатне, Шевченкове, Прибузьке, Степова Долина, Нова Зоря. Ворог здійснює інтенсивне ведення повітряної розвідки БпЛА. Також завдав авіаційного удару неподалік Білогірки.

За наявною інформацією, поза пунктами базування перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Ситуація в регіонах станом на ранок

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Кіровоградськїй, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Вінничині, Одещині, Полтавщині, Житомирщині, Чернігівщині та Київщині.

Сумщина

За добу – понад 30 прильотів по Хотінській, Буринській та Білопільській громадах. Без втрат та руйнувань. Вночі – обстріл з градів Краснопільської громади. Попередньо – жертв та руйнувань немає. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Дніпропетровщина

Ворог ударив по трьох районах – Нікопольському, Дніпровському та Криворізькому. У Нікопольському з РСЗВ обстріляли дві громади – Марганецьку та Мирівську. У Мирівській пошкоджені шість приватних будинків і газовід. Постраждала 10-річна дівчинка. Від госпіталізації батьки відмовились.

У Дніпровський район прилетіли дві ракети. Влучили по сільгосппідприємству. Сталася пожежа. Її уже загасили. Ніхто не постраждав. У Криворізькому районі ворог обстріляв зі ствольної артилерії Зеленодольську громаду. Без жертв та руйнувань.

Харківщина

Вночі окупанти обстріляли Чугуїв, вдарили по приміщенню будинку культури. На місці працюють відповідні служби. Із семи людей, які опинилися під завалами, трьох звільнили, ушкоджень немає. Рятувальна операція триває. Протягом доби окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Богодухівський райони. Горіли відкриті території, складські приміщення, господарчі споруди. У Богодухівському районі внаслідок обстрілу горів дах складського приміщення фермерського господарства. У с.Кулиничі Харківського району одна людина загинула – тракторист наїхав на міну.

Луганщина

За останню добу ворогом випущено три ракети, здійснені три масовані артилерійські атаки, два довготривалі мінометні обстріли. Ще тричі росіяни спробували розвинути танковий наступ. Інформація щодо наслідків та втрат по області наразі з’ясовується.

Донеччина

Обстріли по всій лінії фронту тривають. Найбільш активно росіяни гатять у Бахмутському районі. Вночі росіяни скинули авіабомбу на Бахмут – без постраждалих, але пошкоджено щонайменше п'ять будинків. Під ранок ворог обстріляв місто з гармат, відомо про одного пораненого. Вночі у Світлодарській громаді ворог стріляв по околицях тамтешніх сіл. Дані щодо наслідків уточнюються.

У Соледарі внаслідок нічних та ранкових обстрілів загинула щонайменше одна людина. Також під постійним вогнем околиці сіл Яковлівка і Бахмутське – там наразі без жертв. Близько півночі — черговий ракетний удар по Авдіївці, росіяни також обстріляли місто з артилерії. Також під російськими обстрілами Краматорськ і Костянтинівка. Обсяги руйнувань встановлюються. Інформації щодо постраждалих не надходило.

Миколаївщина

Вчора ввечері після ворожих обстрілів в одному з районів міста Миколаїв відбулася пожежа на відкритій території. Постраждалих немає. Вночі у Миколаєві пролунала серія вибухів. Наразі відомо про потрапляння у поля поза межами міста на територіі прилеглих сіл. Детальна інформація уточнюється.

Вчора ввечері – ворожі обстріли селища Засілля Первомайської громади, переважно по відкритих територіях. Постраждалих немає. Вночі – обстріл с. Мішково-Погорілове Мішково-Погорілівської громади. За попередньою інформацією зазнала поранень семирічна дитина. Внаслідок обстрілів пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. Частково зруйновані та пошкоджені житлові будинки, автотранспорт. Також виникла пожежа двоповерхового житлового будинку.

У Баштанському районі тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Широківської громади. Також окупанти продовжують обстрілювати територію та прилеглі населені пункти Березнегуватської громади. Інформація щодо руйнувань та наслідків уточнюється.

Херсонщина

ЗСУ взяли під контроль кілька об’єктів транспортної інфраструктури. Не дали просунутися окупантам у селах Калинівської громади(Сухий Ставок, Андріївка) та Великоолександрівської громади(Давидів Брід, Білогірка, Брускинське). Стабільно важка ситуація в інших селах Бериславського та Каховського районів, тривають бойові дії. Незважаючи на великий тиск, погрози та збільшення блок-постів, жителі області всі п'ять місяців війни демонструють свою патріотичну позицію.

Загальні втрати російських військ за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  • особового складу – близько 39700 (+180) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1730 (+8) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3950 (+8) од,
  • артилерійських систем – 876 (+7) од,
  • РСЗВ – 257 (+2) од,
  • засобів ППО – 116 (+3) од,
  • літаків – 222 (+1) од,
  • гелікоптерів – 188 од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 719 (+5) од,
  • крилатих ракет – 174 (+4) од,
  • кораблів / катерів – 15 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2832 (+9) од,
  • спеціальної техніки – 73 од.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!

Останнє редагування 25 липня 2022, 09:39
0
репостів
0
репостів