Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 14 липня 2022 року

Автор 14 липня 2022, 09:27
Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 14 липня 2022 року Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Розпочалася сто сорок перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 14 липня.

Розпочалася сто сорок перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках змін у складі, положенні підрозділів та характері діяльності противника не відзначається. На останньому ворог обстріляв із мінометів та реактивних систем залпового вогню райони Дорошівки та Грабовського Сумської області.

На Харківському напрямку противник здійснив обстріли із артилерії різних калібрів в районах населених пунктів Дергачі, Черкаська Лозова, Дементіївка, Руські Тишки, Черкаські Тишки та Слатине.

На Слов’янському напрямку ворог здійснює вогневе ураження поблизу Барвінкового, Дібрівного, Курульки, Подолівки, Чепіля, Краснопілля та Богородичного. Ворог намагався вести штурмові дії в напрямку Курульки, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Григорівки, Сіверська, Краматорська, Верхньокам’янського, Закітного, Серебрянки та Спірного. Завдав авіаційних ударів поблизу Верхньокам’янського та Маяків. Веде наступ у напрямку Верхньокам’янського, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли із озброєння танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Новолуганське, Нью-Йорк, Покровське, Весела Долина, Соледар, Берестове, Веселе, Виїмка, Семигір’я, Вершина та поблизу Вуглегірської ТЕС. Завдав авіаударів неподалік Нью-Йорка, Івано-Дар’ївки і Семигір’я. Українські воїни відбили штурмові дії в напрямку Кодеми та Вершини.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. Обстріли зафіксовано поблизу Новомихайлівки, Шахтарського, Великої Новосілки, Павлівки, Новоукраїнки, Времівки, Залізничного, Ольгівського, Темирівки, Гуляйпільського, Малинівки, Гуляйполя, Кам’янського, Малих Щербаків, Новоандріївки та Кам’янки. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Авдіївки та Кам’янки. Здійснював наступ у напрямку населеного пункту Кам’янка, має частковий успіх.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на недопущенні наступу підрозділів Сил оборони України. Здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії і танків по лінії зіткнення. У готовності до завдання ракетних ударів утримує чотири носії крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Фіксуються випадки незадовільного продовольчого забезпечення окупаційних військ. За наявною інформацією, залишається низьким рівень укомплектування командирами взводів у підрозділах 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу. Причина - значні втрати та відмова від участі у бойових діях на території України.

Ситуація в регіонах станом на ранок

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Одещині, Полтавщині, Чернігівщині, Сумщині, Житомирщині та Київщині.

Дніпропетровщина

Ворог знову обстріляв Криворізький район. Ударили по Зеленодольській громаді – по селу Велика Костромка і самому Зеленодольську. У Великій Костромці без постраждалих. Інші деталі щодо наслідків наразі уточнюються.

Харків

Вчора ввечері окупанти завдали ракетних ударів, пошкоджений об‘єкт критичної інфраструктури в Немишлянському районі. Постраждалих немає. Вночі в Основ’янському районі ракета влучила в меблевий цех, виникла пожежа. Частково зруйнована трьох поверхова будівля, пошкоджено три вантажних автомобіля та об‘єкт критичної інфраструктури. Попередньо – також постраждалих немає.

По області протягом доби ворог обстрілював Золочів Богодухівського району, горіли приватні будинки.Також Дергачівську громаду Харківського району, були пожежі в будинках, господарчих спорудах. Вчора в Ізюмському районі внаслідок обстрілу на території комунального закладу лікарні горів дах. Жертв немає. Протягом доби через обстріли госпіталізували двох поранених у Чугуївському районі.

Луганщина

За ніч на Бахмутському напрямку, де тримають оборону захисники Луганщини, – два артобстріли, чотири мінометних та один з РСЗВ. Під Верхньокам’янським триває бій. Відзначається активність диверсійно-розвідувальних груп. «уряд ЛНР» прийняв постанову, згідно з якою до робіт тимчасового характеру на нещодавно окупованих територіях допускаються пенсіонери, а також розпорядження про створення медзакладів: Лисичанська центральна багатопрофільна лікарня, Лисичанська міська психіатрічна лікарня, Лисичанська міська стоматологічна поліклініка, Кремінський онкологічний диспансер, Сєвєродонецька центральна міська багатопрофільна лікарня та інших.

Донеччина

Ракетні авіаудари – три у Костянтинівці, по два – у Нью-Йорку і Краматорську. Обстріляний Слов'янськ і Авдіїка – пошкоджені важливі для області промислові об'єкти – «Зевс Кераміка» і Авдіївський коксохімічний завод. Вночі і зранку – прильоти по Краматорську: види зброї і можлива кількість жертв уточнюється. За добу по області – троє загиблих, п’ятеро поранених людей.

Миколаївщина

Сьогодні зранку Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. За попередньою інформацією по обласному центру випущено дев'ять ракет. Наразі відомо про пошкодження двох навчальних закладів, об’єкту транспортної інфраструктури та готелю. Одну людину поранено. Попердньо без жертв. Детальна інформація уточнюється. Баштанський район: вночі – обстріли у м. Баштанка.

За попередньою інформацією – є зруйновані житлові будинки, одна людина загинула. Детальна інформація уточнюється. Вночі та зранку – обстріли у Широківській громаді. Влучання – переважно поза межами населених пунктів, внаслідок чого горіли поля з зерновими, пошкоджена водонапірна башня. Наразі пошкодження ліквідовано. Постраждалих немає. Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

Херсонщина

На території області тривають бойові дії, внаслідок чого все більше населених пунктів на межі знищення. З кожним днем від вибухів і обстрілів страждають все більше мирних людей, на мінах підривається худоба, знищується вціліла раніше інфраструктура, горять поля з пшеницею та ліси.

Жителі громад, які межують з Дніпропетровською та Миколаївською областями фіксують збільшення техніки та кількості військових РФ. У Херсоні окупанти почали демонтаж пам’ятника Героям Небесної сотні, також триває знищення монументів героям АТО/ООС.

Загальні втрати росіян за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  • особового складу – близько 37870 (+300) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1667 (+18) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3852 (+20) од,
  • артилерійських систем – 840 (+1) од,
  • РСЗВ – 247 (+0) од,
  • засоби ППО – 109 од,
  • літаків – 219 (+2) од,
  • гелікоптерів – 188 од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 681 (+3),
  • крилаті ракети – 155,
  • кораблі /катери – 15 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2704 (+16) од,
  • спеціальна техніка – 67 (+0).

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!

За матеріалами ЗСУ

Останнє редагування 14 липня 2022, 11:39
0
репостів
0
репостів