Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 25 червня 2022 року

Автор 25 червня 2022, 09:20
Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 25 червня 2022 року Фото: Leah Millis

Розпочалася сто двадцять друга доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по військових та критичних об’єктах цивільної інфраструктури на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація щодо діяльності збройних сил республіки білорусь суттєвих змін не зазнала. Зберігається загроза застосування ракетного озброєння з території цієї країни.

На Сіверському напрямку, для прикриття ділянки російсько-українського кордону, у Брянській та Курській областях противник утримує до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій, а також підрозділи повітряно-десантних військ. Ворог обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Бучки Чернігівської області та Бояро-Лежачі на Сумщині. Окупанти продовжують фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах Брянської області.

На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих позицій. Здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах міста Харкова та В’ялівського водосховища.

Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди наші воїни рішуче придушили. Противник відійшов. Завдав авіаудару з вертольотів Ка-52 в районі населеного пункту Явірське.

На Слов’янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні наступу в напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина. Ворог обстріляв наші позиції поблизу Нової Дмитрівки, Хрестища, Дібровного та Богородичного. Намагається вести штурмові дії в напрямку Довгеньке - Мазанівка, бій триває. Завдав авіаудару неподалік Дібровного.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.

На Краматорському напрямку активних дій не вів. Здійснював вогневе ураження наших підрозділів із мінометів та реактивної артилерії у районах Райгородка і Стародубівки.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії райони населених пунктів Лисичанськ, Спірне та Вовчоярівка. Завдали авіаудару в районі Лисичанська, намагалися блокувати місто з півдня.

З метою витіснення наших підрозділів ворог вів штурмові дії в районах населених пунктів Метьолкіне, Сиротине та Воронове.

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ ворожої піхоти у напрямку Володимирівка – Покровське. Після вогневого впливу противник відійшов. Підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії окупанти ведуть наступ в напрямку Пилипчатине - Покровське, бойові дії тривають. У напрямку Роти – Вершина ворог просунувся на один кілометр.

З метою сприяння діям угруповання на напрямку зосередження основних зусиль, окупанти намагаються на Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках вести сковуючі дії та утримувати зайняті рубежі. На Запорізькому напрямку – ведуть оборону.

Ворог намагався взяти під контроль ділянку дороги Ясинувата – Костянтинівка - вів бій у напрямку Василівка - Кам’янка. Наші захисники дали рішучу відсіч. Противник з втратами відступив.

На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Ведуть розвідку, удосконалюють інженерне обладнання позицій та намагаються не допустити перегрупування наших військ.

Для відновлення раніше втраченого положення, силами до ротної тактичної групи, ворог вів наступ у напрямку Потьомкине – Високопілля Херсонської області, успіху не мав, відійшов.

Вів повітряну розвідку БпЛА в районі населеного пункту Старосілля.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України ворог утримує чотири носії крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії. Посилюється партизанський рух на тимчасово захоплених територіях.

Ситуація в регіонах станом на ранок

Минулої ночі російські окупанти випустили по території України близько 40 ракет.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Полтавщині, Сумщині, Київщині.

Львівщина

Сьогодні о четвертій ранку було завдано кілька ракетних ударів по військовому об’єкту на Яворівщині. Дві ракети вдалося збити. Інформація щодо наслідків та постраждалих уточнюється.

Хмельниччина

Сьогодні під час повітряної тривоги наші військові збили дві ракети. Падіння уламків відбулося у лісі в Кам’янець-Подільському районі. Травмованих немає. Уламки від іншої ракети впали в сільському саду однієї з тергромад Хмельницького району. Загиблих та травмованих немає. Пошкоджено вікна та двері в декількох житлових будинках.

Житомирщина

О 04:15 ранку внаслідок числених ракетних ударів зафіксовано незначні пошкодження об’єктів інфраструктури. Є інформація про одного загиблого та одного пораненого.

Чернігівщина

Сьогодні зранку ворог завдав масового ракетного удару по селищу Десна. Є руйнування інфраструктури. Попередньо жертв немає. Інформація уточнюється.

Дніпропетровська область

На Дніпропетровщині ворог знову обстріляв Криворізький район, що межує з Херсонщиною. Дві громади – Широківську та Зеленодольську. У Зеленодольській громаді є руйнування житла. Постраждала літня жінка.

Харківська область

Вчора ввечері російські снаряди влучили по інфраструктурі в Київському районі Харкова, горіли офісні приміщення. Також виникла пожежа в приватному будинку. Попередньо постраждалих немає. Близько п’ятої ранку обстріли відновилися в Чугуєві та Чугуївському районі. Горіли приватні будинки та господарчі споруди. Госпіталізували 85-річну жінку.

Загалом протягом доби по області поранення отримали п'ятеро осіб. Загинула одна людина в Балаклії.

Луганщина

Рашисти атакували промзону Сєвєродонецька, намагалися зайти у Лисичанськ із півдня та блокувати місто. По Лисичанську завдали авіаудар. Сєвєродонецьк потерпав від артилерії. Зокрема, села Синецький та Павлоград, територія Сєвєродонецького об’єднання «Азот» та «Склопластика». Також обстріляні Вовчоярівка, Білогорівка та Лоскутівка.

В районах Метьолкіного, Сиротиного та Воронового російська армія проводить штурмові дії, щоб витиснути підрозділи українських військових із зазначених районів. У Лисичанську двоє загиблих, троє поранених, з них – двоє дітей.

Донеччина

Протягом ночі продовжувались артилерійські та мінометні обстріли по позиціях та населених пунктах області. Зафіксовано арт.обстріли по м. Мар'їнка, м. Красногрівка, с. Новомихайлівка, Авдіївки (вночі – центральної міської лікарні, близько 4 ранку – центральної частини міста) та міста Українськ.

Протягом доби обстріли велись зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, РСЗВ «Град», РСЗВ «Ураган», відбувся удар ракетою ЗРС С-300. Під ворожим вогнем Авдіївка (залізнична тягова підстанція), Бахмут, Красногорівка (житловий сектор), Курахове (завод «Електросталь»), Українськ, смт Гродівка, с. Богданівка, с. Карлівка, с. Первомайське, с. Південне.

Загинуло п'ятеро цивільних, четверо людей поранено.

Миколаївщина

Сьогодні зранку місто зазнало численних обстрілів. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Баштанський район: тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Також продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

У Миколаївському районі сьогодні зранку с. Первомайське Первомайської громади зазнало обстрілів, в результаті яких – значні руйнації будівель та електричного трансформатора.

Близько 06:50 зафіксовані прильоти в с. Костянтинівка Костянтинівської громади. Одна людина поранена.

Також сьогодні зранку обстрілів зазнало село Лимани Галицинівської громади. Наслідки уточнюються.

Херсонщина

26 днів жителі області перебувають без мобільного та Інтернет-зв'язку, з кожним днем ситуація лише загострюється, зокрема, стає все тяжче зняти пенсію та зарплату з карток. Великий тиск продовжується на освітян та медиків. Місцеві колаборанти заявляють про підготовку до нового навчального року, який буде за новою російською програмою, з новими підручниками та вчителями. З початку липня анонсують і роботу медзакладів під керівництвом Росії. Херсонщина залишається у критичному стані.

Загальні втрати росіян за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  • особового складу - близько 34700 (+170) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1511 (+4) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3645 (+8) од,
  • артилерійських систем – 764 (+5) од,
  • РСЗВ - 241 (+0) од,
  • засоби ППО - 99 (+0) од,
  • літаків – 217 (+1) од,
  • гелікоптерів – 184 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 626 (+4),
  • крилаті ракети - 137 (+0),
  • кораблі /катери - 14 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2560 (+7) од,
  • спеціальна техніка - 60 (+0).

Разом переможемо! Слава Україні!

За матеріалами ЗСУ

Останнє редагування 25 червня 2022, 10:20
0
репостів
0
репостів