Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 30 березня 2022 року

Автор 30 березня 2022, 10:55

Розпочався тридцять п'ятий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгнення. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 30 березня.

Російський ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України.

З окупованих територій Грузії перевели підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до Південного військового округу ЗСУ РФ іторія України з метою вербування до Збройних Сил України російська федерація.

З 4-ї військової бази було сформовано та відправлено в Україну три БТГ загальною чисельністю до 1200 російських та осетинських військовослужбовців. Сформовано два підрозділи 7-ї військової бази, а це близько 800 осіб.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії проти місцевого населення.

Таким чином, у населеному пункті Велика Білозірка підрозділи російських окупантів розкидалися по всьому населеному пункту та розмістили техніку між житловими будинками.

У місті Мелітополі російські окупанти на околицях міста облаштували пункти пропуску та посилили режим об'їзду.

Російський ворог продовжує грабувати будинки та квартири місцевих мешканців, затримувати проукраїнських активістів та урядовців в Україні.

На тимчасово окупованій території Луганщини окупаційна влада планує з 1 квітня цього року провести чергову хвилю мобілізації. Не исключено, що такі зусилля будуть докладати на нещодавно окупованих територіях області.

За наявною інформацією, збройні формування РФ продовжують мати проблеми з кадровим укомплектуванням підрозділів. Таким чином, військовослужбовці 26-го танкового полку 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти після участі у війні з Україною, почали подавати звіти з проханням розірвати контракт та відправити їх на постійне місцезнаходження на фурт ер сервіс.

За минулу добу Об'єднані сили України відбили чотири атаки російських окупантів на Донецькій та Луганській областях. Наші воїни знищили 7 танків, 7 одиниць бронетехніки, 2 машини та протитанкову гармата. Ворог зазнав жертв.

Ситуація в регіонах станом на 8:00

Вночі на всій території Україні були зафіксовані численні повітряні тривоги. Проте у більшості регіонів ніч минула відносно спокійно.

Миколаївська область: вночі було відносно тихо, продовжуються рятувальні роботи після ракетного удару в Миколаєві. Частина населених пунктів області залишається без світла та газу.

Херсонщина: тривають сильні вибухи та обстріли у різних районах області. Найбільше постраждали Бериславський та Каховський райони. Місцеві повідомляють про знищену інфраструктуру, житлові будинки. Також серед цивільного населення є постраждалі і, на жаль, загиблі. Інформація уточнюється.

Неспокійною ніч на Хмельниччині. Вночі відбулося 3 удари по промислових об'єктам області. Пожежі вже локалізовані ДСНС. Інформація щодо постраждалих перевіряється.

Київська область: Бучанський район бій та обстріли в Гостомельській, Дмитрівській, Бучанській, Макарівській громаді. Обстріли Ірпеня. В населених пунктах вздовж Житомирської траси — обстріли та бої. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Чернігів: вночі сильний артилерійський обстріл міста. Дані щодо жертв та руйнувань уточнюються.

Харків: вночі були обстріли із зброї дальньої дії. По області: ідуть бої в Ізюмському напрямку, ЗСУ збили 1 винищувач та безпілотник.

Луганщина: артилерійські та авіаудари по усіх містах. ЗСУ відбили 4 атаки. Значні руйнування, пожежі. Зранку — ракетний удар по Лисичанську. Кількість жертв та постраждалих ще не відома.

Донеччина: вночі потужні обстріли Авдіївки, Мар'їнки, Красногорівки. Вранці — авіаудар по Новомихайлівці, також по Мар'їнці. Довкола Мар'їнської ВЦА близько 7:00 окупанти розпочали артобстріл. Є значні руйнування, пожежі. Численні руйнування від попередніх обстрілів зафіксовані і в Авдіївці.

Маріуполь без змін: блокада, вуличні бої. У місті залишається понад 100 тисяч людей.

Втрати окупантів за 34 дні війни

  • особового складу ‒ 17300 осіб
  • танків ‒ 605 од
  • бойових броньованих машин ‒ 1723 од
  • артилерійських систем – 305 од
  • РСЗВ - 96 од
  • засоби ППО ‒ 54 од
  • літаків – 131 од
  • гелікоптерів – 131 од
  • автомобільної техніки ‒ 1184 од
  • кораблі /катери ‒ 7 од
  • цистерн з паливом ‒ 75
  • БПЛА ‒ 81
0
репостів
0
репостів