Путін розпочав масштабне вторгнення в Україну

Автор 24 лютого 2022, 06:33

Рано вранці 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалив рішення про проведення «спеціальної військової операції» на території України. Після цього російські війська почали обстрілювати Київ, Харків, Одесу, Маріуполь, Дніпро та багато інших міст.

Як повідомили у МЗС, російські війська здійснюють удари по мирних українських містах з різних напрямів, у тому числі зі сторони тимчасово окупованих Донбасу та Криму, а також північно-східного регіону. 

Це - акт війни, напад на суверенітет та територіальну цілісніть України, грубе порушення Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Україна активувала своє право на самозахист відповідно до міжнародного права Бойовий дух українських військових високий, наші захисники готові дати рішучу відсіч державі-агресору і будуть усіма силами захищати українську землю. Україна закликає міжнародну спільноту негайно діяти. Зупинити агресію Владіміра Путіна проти України можуть лише об’єднані та рішучі кроки. Наші партнери мають негайно активувати пакет нових санкцій. Ми також закликаємо дружні столиці продовжувати зміцнювати оборонноздатність нашої держави, надаючи зброю та військове обладнання. Від нашої спільної відповіді зараз залежить не лише безпека українських громадян, але і безпека громадян усієї Європи та майбутнє світового порядку.

Війська Росії обстрілюють військові обʼєкти та аеропорти України. Удари завдаються ракетами та артилерією.

В Україні вводять воєнний стан у зв’язку з початком Росією війни. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців. 

"Вранці Путін оголосив про ведення спеціальної військової операції на Донбасі. Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та наших прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан по всій території України".

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до українців:

«Ворог почав інтенсивні обстріли наших підпозділів на сході, а також центрів військового управління і аеродромів в інших регіонах. Українська армія тримає оборону і дає відсіч російським військам. Наші військові роблять усе, аби захистити вас і не дати агресору шансу на прорив».

Державна прикордонна служба України повідомила:

Близько 5.00 державний кордон України на ділянці з Російською Федерацією та Республікою Білорусь піддався атаці з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю. Атаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску відбуваються з застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей. Крім того, атака відбувається з ТОТ АР Крим. Також фіксується робота диверсійно-розвідувальних груп противника. В залежності від ситуацій на ділянках кордону прикордонники разом зі Збройними Силами України та Національною гвардією України ведуть вогонь по ворогу. Щодо поранень серед охоронців кордону інформація уточнюється.

новина доповнюється...

Останнє редагування 24 лютого 2022, 18:54

Відео

Харків
0
репостів
0
репостів