Розділ Бізнес

Уряд змінив ціну на газ від постачальника "останньої надії"

Автор 26 жовтня 2021, 13:23
Уряд змінив ціну на газ від постачальника "останньої надії" Фото depositphotos.com

Уряд зобов'язав "Газопостачальну компанію "Нафтогаз України" з 1 жовтня по 30 литопада знизити ціну на газ для населення з 16,6 до 7,96 грн за куб. м.

Про це повідомляється у постанові Кабінету Міністрів №1102 від 25 жовтня.

Кабінет міністрів України зобов'язав постачальника "останньої надії" "Газопостачальну компанію "Нафтогаз України" в жовтні-листопаді 2021 року знизити ціни та поставляти природний газ побутовим споживачам за ціною не вище 7,96 грн за куб. м.

Таким чином, уряд зрівняв ціни компанії "Нафтогаз України" як постачальника "останньої надії" з цінами, які діють для звичайних споживачів компанії.

З 1 жовтня по 30 листопада для населення буде встановлено тариф 7,96 грн за куб.м, а для бюджетних установ – до 16,8 грн/куб. м (з ПДВ і без доставки).

Уряд також доручив операторам газорозподільних мереж внести в інформаційну платформу "Оператора ГТС" дані про всіх захищених споживачів: населення, бюджетники, комунальні та державні медустанови, а також виробники тепла для вищевказаних споживачів.

Нагадаємо, ДК "Нафтогаз України" як ПОН обслуговує домогосподарства у Донецькій, Херсонській, Полтавській, Одеській та Луганській областях, у місті Кременець Тернопільської області, у Мелітополі та Мелітопольському районі Запорізької області, Коростишеві та Коростишівському районі Житомирської області, у місті Шепетівка Хмельницької області.

0
репостів
0
репостів