Розділ Бізнес

«Сварог» інвестує 10 млн.$ у модернізацію заводу культиваторів

Автор 25 вересня 2013, 19:12

Корпорація «Сварог Вест Груп» протягом 2013-2015 років планує інвестувати 10 млн. доларів США у модернізацію ВАТ «Шепетівський завод культиваторів» з метою відновлення виробництва сільськогосподарської техніки та обладнання.

Про це повідомляється в офіційній інформації корпорації.

За словами голови правління «Сварог Вест Груп» Андрія Гордійчука, протягом наступних трьох років на базі цього підприємства буде створено сучасний завод з виробництва сільгосптехніки та обладнання.

«Стратегія відновлення виробництва заводу складатиметься з трьох етапів. На першому – буде проведено модернізацію, встановлено нове енергозберігаюче обладнання та розпочато випуск робочих органів ґрунтообробної (диски, лемеші плуга, лапи стрільчаті культиваторів тощо) та технологічно нескладної техніки як для власних потреб так і на продаж стороннім організаціям. На другому – налагоджено виробництво нескладної сільгосптехніки (ґрунтообробна техніка, навантажувачі, нескладна техніка для тваринництва). На третьому – розпочато виробництво у партнерстві з одним із світових виробників», – зазначив він.

На сьогодні ведуться переговори з міжнародними компаніями щодо спільного виробництва на базі Шепетівського заводу культиваторів. Окрім того, виробництвом сільгосптехніки в Україні зацікавились індійські інвестори.

Відновлення роботи заводу матиме також значний соціальний ефект для регіону, адже дозволить створити близько 1500 нових робочих місць, кажуть у корпорації «Сварог Вест Груп».

Шепетівський завод культиваторів був заснований у 1972 році. Підприємство займалося впровадженням у виробництво нової номенклатури - ґрунтообробної техніки, тобто культиваторів для передпосівної обробки ґрунту. 

У 90-х роках завод також освоїв виробництво ряду плугів - від кінного міні плуга до десятикорпусного з шириною захвату 3,5 м і продуктивністю до 50 га за день. Усі плуги позитивно зарекомендували себе на полях України та за кордоном, успішно пройшли державні та сертифікаційні випробування. Серед іншої продукції заводу також були причепи для всіх видів легкових автомобілів, на які був великий попит. 

Продукція експортувалася до Угорщини, Болгарії, Польщі, Литви, країн колишньої Югославія, та до країн Африканського континенту. У серпні 2013 року корпорація «Сварог Вест Груп» на відкритих торгах придбала ВАТ «Шепетівський завод культиваторів». Розпочато модернізацію заводу.

Останнє редагування 24 серпня 2020, 13:31
0
репостів
0
репостів