Розділ Бізнес

Віталій Бузиль прокоментував платіжки з шаленими сумами за теплопостачання

Автор 19 січня 2021, 19:57

Сьогодні в Шепетівці є 79 багатоквартирних будинків із проблемою розбалансованості системи теплопостачання (частково із невстановленим будинковим лічильником). Про це повідомив міський голова Віталій Бузиль.

З них 19 будинків критично потребують повного переведення на індивідуальну систему опалення, бо платіжки, як свідчать індивідуальні інспекції за зверненнями, мешканцям цих будинків надійшли величезні.

Щодо 19 будинків із найбільшою розбалансованістю системи опалення у місті та з найбільшими сумами у платіжках. Командою із представників комунальних підприємств міста та управління житлово-комунального господарства ми вже напрацювали концепцію виходу з ситуації, реалізувавши яку, зможемо зменшити вартість плати за теплопостачання у перерахунку середньозваженої річної норми споживання теплової енергії на 24,8% для 3-4 поверхових будинків та на 56% для 1-2 поверхових будинків вищезазначеної розбалансованої категорії, на яких не встановлені засоби обліку теплової енергії. Більше того, найближчим часом буде розгорнено кампанію із максимального, системного та планового переходу найкритичніших будинків міста із централізованої системи опалення на альтернативні. Саме з цією пропозицією планую звернутися до членів виконавчого комітету Шепетівської міської ради у четвер.

Як ми вже писали, виконком 16 січня підняв тариф на теплопостачання, але ще навіть до цього подорожчання, деякі шепетівчани отримали платіжки з величезними сумами. Крім розбалансування систем, часто причиною такого тарифу є поганий стан теплоізоляції труб та приміщень. А так як на будинках стоять теплові лічильники, то відповідно всі тепловтрати зі своїх кишень компенсують шепетівчани. 

Останнє редагування 19 січня 2021, 20:22
0
репостів
0
репостів