Розділ Бізнес

У Шепетівці від централізованого опалення відмовилось понад 5000 містян

Автор 06 жовтня 2020, 19:37

На Хмельниччині у місті Шепетівка на індивідуальне опалення перейшли 5100 абонентів після того, як у місті два попередні роки початок опалювального сезону зривався. Централізованим опаленням користується 4312 шепетівчан.

Про це Суспільному сказав перший заступник Шепетівського міського голови Володимир Вихівський.

Шепетівчанин Петро Янчук розповідає, встановив індивідуальне опалення у квартирі аби не бути залежним від централізованого. Додає, раніше за опалення трикімнатної квартири платив дві тисячі гривень.

40864f1a0ed1ad5a

Шепетівчанин Петро Янчук розповідає, встановив індивідуальне опалення у квартирі аби не бути залежним від централізованого. Фото: Суспільне Поділля

"Відключено від централізованого опалення, труби ізольовані. Платимо на 50 відсотків менше, ніж платили", - каже чоловік.

Жителька Шепетівки Наталія користується централізованим опаленням. Пояснює, індивідуального встановити не може - дорого. Про спеціальну програму від міськради по вставленню індивідуального опалення не чула, додає Наталія.

"Щомісяця на опалення трикімнатної квартири витрачаю біля трьох тисяч гривень", - говорить жінка.

Перший заступник міського голови Володимир Вихівськки запевняє, що централізоване теплопостачання у Шепетівці цьогоріч запрацює своєчасно.

"Сьогодні в Шепетівського підприємства теплових мереж на балансі 17 котелень. Всі готові до опалювального сезону на 100 процентів", - каже посадовець.

Зараз шепетівське підприємство теплових мереж має борг перед національною акціонерною компанією "Нафтогазом" у 31,5 мільйона гривень, каже Володимир Вихівський.

401e689e1c91a828

Володимир Вихівськки запевняє, що централізоване теплопостачання у Шепетівці цьогоріч запрацює своєчасно. Фото: Суспільне Поділля

"Цей борг реструктуризовано з НАК "Нафтогазом України" на 5 років ці щомісячно шепетівське підприємство теплових мереж сплачує 524 тисячі боргу реструктуризації. На сьогоднішній день борг реструктуризації виконується в повному обсязі, уже заплачено за вересень місяць", - розповідає Володимир Вихрівський.

За словами Володимира Вихівського, за два роки перебоїв з подачею тепла у місті багато абонентів перейшли на автономне опалення. Для цього у місті розробили спеціальну програму.

"У 18-му році міською радою була розроблена програма для забезпечених людей, яка полягала в тому, що якщо це однокімнатна квартира, то Шепетівська міська рада надавала безпроцентну допомогу на п’ять років з умовою, що даний абонент підписує нотаріально і дав в заставу свою квартиру. І за п’ять років він повинен цю суму сплатити", - розповідає перший заступник міського голови.

Як каже Володимир Вихрівський, для однокімнатної квартири кредит становить 20 тисяч гривень, для двокімнатної 25-30, а для трикімнатної 35 тисяч гривень. Тобто щомісячний платіж залежно від квартири сягає від 330 до 580 гривень, продовжує перший заступник..

"У 19 році даною програмою скористалася тільки одна людина", - говорить Володимир Вихрівський

На 10 садочків і 12 шкіл за рахунок місцевого бюджету у 2017-18 роках були встановлені модульні котельні, каже Володимир Вихівський. Тобто усі дошкільні заклади і школи міста забезпечені теплом, додає чоловік.

Що відомо:

  • У Шепетівці у 2018-2019 роках зривався початок опалювального сезону. Причиною такої ситуації стала заборгованість за газ місцевого теплопостачальника ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", якому місцева влада у 2011 році передала у концесію комунальне майно. У 2019 році суд повернув майно у комунальну власність.
  • Хмельницька область на 100 відсотків готова до початку опалювального сезону - ОДА
Останнє редагування 07 жовтня 2020, 20:32

Відео

0
репостів
0
репостів