Розділ Бізнес

Підприємства з Шепетівщини отримали штраф за узгоджені дії на торгах

Автор 26 лютого 2020, 18:00

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Чи100» /с. Судилків, Шепетівський район/ та ПП «Енерготранс-2015» /м. Шепетівка/ загалом на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у 2017 році узгодили дії під час проведення Квартирно-експлуатаційним відділом м. Хмельницький процедури відкритих торгів із закупівлі пари, гарячої води та пов’язаної продукції. Переможцем торгів було визнано ПП «Енерготранс-2015» з ціновою пропозицією 1 559 280 гривень.

Суб’єкти господарювання в один день завантажили ідентично оформлені документи з одного авторизованого електронного майданчика, з використанням однієї IP-адреси. Протягом трьох етапів електронного аукціону відповідачі не змінювали свої цінові пропозиції, а залишали незмінною первинну пропозицію. Учасники закупівель були пов’язані через інше товариство та мали спільних працівників.

На момент проведення торгів ТОВ «Чи 100» не мало технологічного обладнання, яке б використовувало у разі виграшу, а лише планувало його орендувати. Пропозиція ТОВ «Чи100» не відповідала тендерній документації, і у разі перемоги була б відхилена замовником торгів. ТОВ «Чи100» не брало участь в аукціоні.

Наведене свідчить, що ТОВ «Чи100» не було зацікавлено у виграші в торгах, а подало тендерні пропозиції прикриття для забезпечення перемоги ПП «Енерготранс-2015». Відповідно до чинного законодавства ПП «Енерготранс-2015» та ТОВ «Чи 100» не братимуть участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

Останнє редагування 26 лютого 2020, 20:00
0
репостів
0
репостів