Розділ Бізнес

Відтепер судові виконавці зобов'язані повернути комунальне майно з оренди ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»

Автор 10 вересня 2019, 18:56

Сьогодні, 10 вересня, на судовому засіданні колегія суддів Північно-західного апеляційного господарського суду (м.Рівне) постановила залишити скаргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» без задоволення, а рішення Хмельницького господарського суду без змін. Це означає, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» має усунути перешкоди у володінні, користуванні та розпорядженні цілісним майновим комплексом «Шепетівське підприємство теплових мереж» шляхом його звільнення.

Нагадуємо, 20 лютого 2019 року Верховний суд України, як суд останньої інстанції, своїм рішенням підтвердив законність та чинність рішення сесії Шепетівської міської ради № 1 від 6 листопада 2017 року «Про відмову від договору концесії в односторонньому порядку та повернення майна».

У зв’язку з тим, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відмовилось передавати майно – цілісний майновий комплекс «Шепетівське підприємство теплових мереж», в добровільному порядку, Шепетівська міська рада звернулася за захистом своїх прав ще в грудні 2018 року до Господарського суду Хмельницької області з позовом про усунення перешкод в користуванні майном.

20 травня Господарський суд Хмельницької області розглянув справу за позовом Шепетівської міської ради до ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» про усунення перешкод в користуванні майном. Судом було прийнято рішення по справі – ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» усунути перешкоди у володінні, користуванні та розпорядженні цілісним майновим комплексом «Шепетівське підприємство теплових мереж», шляхом звільнення цілісного майнового комплексу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Не погоджуючись з ухваленим рішенням, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»  звернулося до Північно-західного апеляційного господарського суду з скаргою, в якій просить скасувати рішення про усунення товариством перешкод у володінні, користуванні та розпорядженні цілісним майновим комплексом «Шепетівське підприємство теплових мереж».

В зв’язку з тим, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»  не надіслало іншим учасникам справи апеляційної скарги та доданих до неї документів, ухвалою від 15 липня 2019 року апеляційну скаргу було залишено без руху, а відтак, процес відкриття апеляційного провадження з вини ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» в черговий раз затягнувся.

25 липня 2019 року ухвалою Північно-західного апеляційного господарського суду відкрив апеляційне провадження за скаргою ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», а призначене судове засідання відбулося сьогодні.

Повний текст судового рішення протягом 5 робочих днів буде підготовлений і надісланий до Шепетівської міської ради.

Протягом 10 днів справа з Північно-західного апеляційного господарського суду має бути повернута до Господарського суду Хмельницької області, де суддя 1 інстанції має видати судовий наказ на виконання рішення Північно-західного апеляційного господарського суду.

І лише після цього до роботи мають приступити судові виконавці.

Шепетівська міська рада будь-які дії щодо цілісного майнового комплексу «Шепетівське підприємство теплових мереж»  має право вчиняти лише після того, як судові виконавці передадуть їй майно.

Про ситуацію із передачею Шепетівського підприємства теплових мереж у комунальну власність міста будемо повідомляти додатково.

Прес-служба міської ради

Останнє редагування 10 вересня 2019, 19:02
0
репостів
0
репостів