Розділ Бізнес

Шепетівчани взяли участь у виставці «Агро-Поділля – 2019»

Автор 09 вересня 2019, 12:40

Сьогодні для жителів області відбулося урочисте відкриття ХХХІІ обласної агропромислової виставки «Агро-Поділля – 2019». Цьогоріч до участі у заході долучилося більше 350 учасників з усіх регіонів України та закордону. Також традиційно кращі зразки продукції та товари місцевих підприємств представили райони області, заклади профтехосвіти, окремі вищі навчальні заклади та лісові господарства.

Вже стало гарною традицією сонячного вересневого дня підводити підсумки та ділитися успіхами й досягненнями агропромислової галузі Хмельниччини.

Вже дев’ятий рік поспіль аграрії Хмельниччини є лідерами по урожайності ранніх зернових культур. З чисельності великої рогатої худоби область в Україні займає ІІІ місце, з чисельності поголів’я корів ІІ, по темпах росту виробництва молока І місце в державі.

В цей урочистий день лунали слова вітання від керівництва області та міста, представників депутатського корпусу, аграріїв.

Вітаючи учасників 32 – ї обласної агропромислової виставки «Агро-Поділля – 2019», т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко висловив сподівання, що виставка дасть можливість кожному віднайти для себе нових партнерів та постачальників, підписати нові контракти, поділитися досвідом роботи, популяризувати сільськогосподарську продукцію, аби надалі розвивати своє виробництво. Посадовець подякував хліборобам за гарні показники та лідируючі позиції в аграрній галузі та інвесторам, які розвивають сільське господарство в області.

На завершення посадовець відзначив Почесними грамотами обласної державної адміністрації кращих працівників сільського господарства.

Серед нагороджених відзнаку отримав тракторист-машиніст ТОВ «Серединецьке» - Мерзляков Василь Михайлович.

Під час знайомства із виставкою керівники області відвідали експозиційний намет Шепетівського району. У ньому їх привітав перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Пономарьов, який коротко наголосив на досягненнях підприємств агропромислового комплексу Шепетівщини у 2019 році.

Ярмаркували і працівники ДП «Шепетівський лісгосп», які на чолі з директором Сасюком В.М. представили свою власну продукцію побічного користування: мед, ягоди, лікарські рослини, соки, чаї, цукерки, декоративні рослини тощо. Серед усього різноманіття представленої продукції найбільшу увагу привертали дерев’яні вироби, будиночки, підставки під квіти виготовлені майстрами підприємства.

Біля павільйону лісівників завжди були охочі познайомитися з продукцією представленою на ярмарку, особливо цікаво було дітям, у дорослих відвідувачів залишилось гарне враження та смачна продукція придбана за цінами виробника. 

Святковий настрій гостей свята забезпечували кращі професійні та самодіяльні колективи закладів культури Хмельницької області.

До уваги відвідувачів була представлена сільгосптехніка, обладнання, комплектуючі, запчастини, сервіс; обладнання для тваринництва та переробки біомаси; засоби захисту рослин, добрива, насіння; сучасні технології і проекти у сільському господарстві; демонстраційні покази техніки і технологій на полігонах виставкового комплексу; ярмарок сільськогосподарської продукції.

Кожен з присутніх мав можливість оглянути новітню техніку для господарств, скуштувати та купити високоякісну продукцію вітчизняних товаровиробників.Також для відвідувачів було облаштовано велику кількість цікавих фотозон.

Не обійшлося і без цікавого сюрпризу від ТОВ «Український Кристал». Вже третій рік поспіль підприємство дивує Хмельниччину та гостей нашого краю своїми унікальними виробами з хліба. Сьогодні презентували 3D карту України складену з мафінів та прикрашеної тризубом з хліба. Цей виріб є ексклюзивом та витвором мистецтва пекарів на сільськогосподарській виставці «Агро Поділля 2019», а згодом усі бажаючі мали моли можливість оцінити і його смак.

 

0
репостів
0
репостів