Розділ Бізнес

У Шепетівці планують зменшити деякі податки

Автор 13 квітня 2019, 15:19

14 квітня 2019 року у сесійній залі міської ради,  під головуванням начальника управління економічного розвитку О.Гриня, відбулось громадське обговорення проекту регуляторного акта «Про встановлення місцевих податків та зборів на 2020 рік на території м. Шепетівки». Хоча громадськість, як завжди, слухання у нас ігнорує.

Начальник відділу доходів фінансового управління Н.Мамчур ознайомила присутніх з проектом рішення та доповіла про основні зміни, які пропонуються проектом регуляторного акта в розрізі кожного податку.

Активну участь у дискусії взяли депутати міської ради І.Сікора, Г.Веселкова, Д.Сорока , директор ТОВ «Форнаю Компані» Ю.Тимощук,  фізичні особи – підприємці Н.Завістовська, І.Якунькін.

В результаті обговорень було вирішено встановити ставку  єдиного податку  для ІІ групи платників  щодо  діяльності  із забезпечення стравами та напоями ( шкільні їдальні) у розмірі 5% до мінімальної заробітної плати та зменшити розмір земельного податку на землі, що призначені  для будівництва та обслуговування  будівель торгівлі, об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування з 3% до 1% ( нормативно-грошової оцінки), а також  розглянути можливість звільнення від сплати податку на нерухомість  для учасників АТО ( на  житлові об’єкти нерухомості).

Після закінчення терміну обговорення проект рішення буде направлено на розгляд профільної депутатської комісії для підготовки  відповідного висновку.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів