Розділ Бізнес

Шепетівські будівельники отримають грошову компенсацію від обласної влади

Автор 17 серпня 2015, 17:08
Депутати Хмельницької обласної ради планують виділити з бюджету 1 млн. 225 тис. грн для часткового відшкодування витрат підрядним будівельним організаціям за виконані роботи з будівництва інженерних споруд у Донецькій області. Про це повідомив Незалежний громадський портал.
Таку процедуру хочуть провести через внесення змін до цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Хмельницькій області на 2014-2018 роки на черговій сесії облради 20 серпня. Під компенсацію підпадають три фірми, котрі працювали у зоні АТО: ПП ”Вектор-М” (Хмельницький), ТОВ ”Білдермакс” (Шепетівка) і ПП ”Городок Унібуд” (Городок).
Вже на початковій стадії будівництва інженерних споруд було виявлено, що окремі роботи, передбачені проектом, не обраховані у кошторисній документації. За результатами прив’язки типових проектів будівництва споруд із врахуванням вартості перевезень працівників, техніки та матеріалів, реальних обсягів земельних робіт збільшилась вартість будівництва по кожному опорному пункт.
Таким чином, вартість будівництва одного взводного опорного пункту зросла, у середньому, на 450 тис. грн – до 3 млн. 850 тис. грн (за висновками ДП «Укрдержбудекспертиза» погоджено вартість будівництва – 3,4 млн. грн).

Нагадаємо, що 8 травня цього року Управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької облдержадміністрації уклало угоду з трьома будфірмами на виконання робіт зі зведення інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави у Донецькій області. Загальна вартість угод становила 28,5 млн. грн. 9,60 млн грн. отримала шепетівська фірма «Білдермакс» (заснована у 2011 році Віктором Бурчом).
0
репостів
0
репостів