Розділ Бізнес

Тіньова оборудка на 4 мільйони гривень

Автор 27 січня 2012, 20:04

Податкові міліціонери Славутчини упередили 4 мільйони гривень державних збитків від кримінального збільшення податкового кредиту. Суть тіньової оборудки полягала в тому, що з метою формування схемного податкового кредиту службові особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю Шепетівського району використали у якості контрагентів підприємства, які мають ознаки фіктивності і створені для тіньової конвертації коштів, з Рівненської області та міста Києва.

За повідомленням прес-служби ДПІ в Хмельницькійобласті, відповідно до укладених фіктивних угод на проведення реконструкції двох молочно-товарних ферм, горе-бізнесмени нібито придбали у „фіктарів” матеріали для їх ремонту, що стало підставою для збільшення сум податкового кредиту з податку на додану вартість підприємства. Та знову ж таки, як встановили співробітники податкової міліції, поставку будь-яких товарів ні рівненське, ні київське підприємство не здійснювали. Крім того, бізнес-партнери свої зобов’язання з операції по реалізації товарів для ТОВ у звітності до податкового органу не відобразили, необхідні податки з вказаної операції до бюджету не сплатили.

За вказаних обставин, у порушення діючого законодавства, посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю умисно ухилилися від сплати податків в сумі 3 мільйони 758 тисяч гривень. Слідчим відділом податкової міліції ДПС у Хмельницькій області за матеріалами, зібраними співробітниками відділу податкової міліції Славутської ОДПІ, спільно з Управлінням СБУ у Хмельницькій області, порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами товариства з обмеженою відподповідальністю.

0
репостів
0
репостів