Розділ Бізнес

Демобілізовані лісівники цікавились чому закривають цехи переробки деревини

Автор 30 січня 2024, 16:49

У Подільському лісовому офісі провели зустріч з 77 демобілізованими лісівниками філій. Ще майже 300 воїнів сьогодні продовжують захищати країну. Загалом службу в ЗСУ від початку повномасштабної війни пройшли понад 400 працівників з Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини.

Про всі питання та потреби поспілкувались з головою Спілки воїнів-лісівників Володимиром Ковальчуком та директором Подільського лісового офісу Василь Гончар.

Одна з найбільш болючих тем - закриття цехів переробки. Демобілізовані не розуміють чому так відбувається. Як зазначив Василь Гончар, цехи переробки були дотаційними. Їх рентабельність збиткова. Утримувати сенсу немає.

«Наразі робимо все, щоб працевлаштувати робітників ліквідованих цехів на інші напрями. Співпрацюємо з інвесторами. Пропонуємо орендарям виробничих комплексів зберегти колектив. Жоден демобілізований без роботи не залишиться».

З часом демобілізованих буде більше. Тому виникло питання, щоб у Подільському лісовому офісі був свій заступник голови Спілки. Він на місці зможе допомогти вирішувати питання громадської організації. Демобілізовані шляхом голосування оберуть заступника і відповідне рішення відправлять Володимиру Ковальчуку. Така людина займатиметься не тільки демобілізованими, а і збиратиме дані про сім’ї загиблих та зниклих безвісти воїнів. Після цього сприятимемо, щоб допомогти дітям таких сімей. Особливо це стосується малозабезпечених.

Звучало питання паливної норми на пічне опалення. Деякі демобілізовані та ті хто зараз на фронті за власні кошти купували дрова для опалення за повною вартістю. Голова Спілки розповів, що згідно умов Колективного договору ветерани АТО/ООС, російсько-української війни мають право отримати від підприємства 6700 гривень для придбання дров. Директор Подільського офісу проінформує ще раз керівників філій і питання буде вирішено першочергово.

Питання санаторно-курортного відпочинку. Є люди, які днями повернулись зі служби. Ветерани, які тільки вийшли на роботу, потребують реабілітації та просять мати можливість зробити це безкоштовно, а не платити 30% від путівки. Ми ставимось з великою повагою до наших захисників і клопотання до вищого керівництва підприємства вже готове.

Демобілізовані лісівники хочуть мати позитивний імідж серед населення. Просять більше про них говорити, писати, показувати як і в роботі, так і на військовій службі. Це люди, які мало про себе говорять, але дуже багато роблять. Будемо висвітлювати більше історій про наших воїнів.

Звучало ще багато питань. Всі побажання обов’язково будуть враховані. Адже Спілка воїнів-лісівників України була створена з метою захисту прав усіх мобілізованих працівників підприємства. Тут доступна як соціальна, так і юридична підтримка. А також щотижня надається гуманітарна допомога військовим бригадам від усіх лісівників.

Подільський лісовий офіс

0
репостів
0
репостів