Розділ Бізнес

У Шепетівській та Славутській громадах розірвали діючі договори через порушення законодавства

Автор 21 листопада 2023, 19:09

Продовжує працювати робоча група «Прозорість і Підзвітність» при Хмельницькій обласній військовій адміністрації. Наразі проаналізовано більше 35 закупівель. Про це повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

В ході взаємодії в рамках діяльності робочої групи, Управлінням Західного офісу Держадудитслужби в Хмельницькій області відмінено 3 оголошених закупівлі очікуваною вартістю 1,8 млн. грн в Хмельницькій та Антонінській громадах, а також розірвано 6 діючих договорів на загальну суму 2,6 млн. гривень в Шепетівській, Деражнянській, Славутській громадах.

Зокрема, через порушення законодавства скасовано закупівлі продуктів харчування, деревообробного та іншого обладнання, генераторних установок.

Цього тижня на онлайн-нараді з начальниками РВА та головами територіальних громад області окремо проговорили питання формування місцевих бюджетів на 2024 рік, де наголосив, що при формуванні бюджету на наступний рік, пріоритетом фінансування має бути підтримка Сил безпеки та оборони, цивільний захист населення, а також медична та соціальна допомога. І кожна гривня має бути спрямована на важливі та пріоритетні цілі. Системна робота у межах робочої групи «Прозорість і підзвітність» буде проводитися і надалі.

Нагадаємо, що «Прозорість і Підзвітність» - це постійний моніторинг за станом проведення закупівель в області. Вивчаються питання дотримання замовниками законодавства, а також доцільності та обґрунтованості витрачання бюджетних коштів.

0
репостів
0
репостів