Розділ Бізнес

Два недіючі комунальні заклади у Шепетівському районі продали за понад 2,2 млн грн

Автор 19 квітня 2023, 15:25
Хмельницька обласна психіатрична лікарня №2 Хмельницька обласна психіатрична лікарня №2 Фото: Прозорро.Продажі

Два приміщення недіючих комунальних закладів: Хмельницьку психіатричну лікарню №2 та Вовківецький будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, Хмельницька обласна рада продала на аукціоні. Об'єкти, що розташовуються у Шепетівському районі ліквідували ще у 2019 році, а придбали їх підприємства з Києва, які пов'язані з готельним бізнесом.

Вартість лотів у сукупності - понад 2,2 млн грн, про це свідчать дані системи “Прозорро. Продажі”.

Нагадаємо, цього року у березні обласна рада продала Вовківецький будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, загальною площею 324 кв. м єдиному учаснику акціону - ФОП Міхаелю Гальперіну, громадянину Ізраїлю. Торги складалися лише з однієї пропозиції, яка повторила стартову ціну - 308 441 грн.

Slide3Об’єкт приватизації включає будівлю будинку-інтернату, котельню, свердловину, погріб, вбиральню. Стіни основної будівлі зі шлакоблоків, вікна та двері металопластикові, дах вкритий азбестоцементними листами. Територія асфальтована. Майно розташоване на земельній ділянці площею 0,8034 гектара.

Ім’я зазначеного підприємця пов’язане зі ще одним переможцем торгів за старе комунальне майно у Хмельницькій області. Справа про продаж комплексу Хмельницької обласної психіатричної лікарні №2. Її будівлі загальною площею понад 1 391 квадратний метр розташовані у селі Городище.

За даними Прозорро.Продажі приміщення перебувають у задовільному стані, обладнані водопроводом і пожежною сигналізацією. Будівлі розташовані на земельній ділянці площею 2,6629 гектара. Цільове їх призначення – “Охорона здоров’я та соціальних послуг”. В технічній характеристиці об’єкта приватизації вказано, що приміщення можуть використовуватися для проживання внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб.

Майно психлікарні обласна рада також намагалась продати ще з 2021 року, як і Вовківецький інтернат. Торік стартова ціна становила понад 3,7 млн грн, але після кількох невдалих аукціонів була знижена удвічі. Востаннє, 7 квітня 2023 року, на аукціон зі стартовою ціною 1 891 820 гривень прийшов один учасник, який погодився придбати лот за вказаною ціною. Йдеться про зареєстроване в Києві ТОВ “Сіті Хотелс Менеджмент”, яке володіє мережею готелів “Сіті Парк”. За даними ресурсу YouControl, засновницею ТОВ “Сіті Хотелс Менеджмент” є Олена Забродська. Вона ж засновниця ТОВ “Амарант” Лтд. А готель “Амарант” входить до мережі готелів “Сіті Парк”, гендиректором якої є громадянин Ізраїлю Міхаель Гальперін. Наразі, Хмельницька обласна рада очікує оплату проданого лота.

Останнє редагування 19 квітня 2023, 16:00
0
репостів
0
репостів