Розділ Бізнес

У Шепетівці продають земельну ділянку, де мали створити агропромисловий парк

Автор 16 січня 2023, 14:41

Шепетівська міська рада виставила на продаж земельну ділянку площею більше 14 гектарів та орієнтовною вартістю понад 5 млн грн. Про це стало відомо з сайту “Прозорро.Продажі”. Саме на ній мали створити агропромисловий парк.

Пропозиції на земельну ділянку несільськогосподарського призначення, площею 14,0365 га почнуть приймати вже завтра. Категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (11.02).

В документах вказано, що для підготовки проєкту регіонального розвитку щодо створення агропромислового парку вже було витрачено 1,5 мільйона гривень, але тепер ділянку виставили на аукціон. Стартова ціна продажу 5,3 мільйона гривень. Проведення аукціону заплановане на 14 лютого.

Нагадаємо, ще 23 жовтня 2020 року було зареєстровано проект з Шепетівки для участі в конкурсному відборі проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного бюджету, отриманих від Європейського союзу. Вони були розроблені управлінням економічного розвитку міської ради ще за каденції міського голови Михайла Полодюка. 

Вже у грудні того ж року стало відомо про перемогу проекту «Створення агропромислового парку у м. Шепетівка», а також «Нова Шепетівка: від планів до дій!», що спрямований на всебічний розвиток міста Шепетівка із залученням мешканців сіл Плесна, Пліщин та Жилинці. На створення агропромислового парку Шепетівка мала отримати  21 млн. грн. На проект "Нова Шепетівка: від планів до дій!", який переміг у номінації Підтримка розвитку депресивних територій, місто мало отримати 6 066 000 грн, ще 1 096 000 грн треба було докласти з місцевого бюджету.

0
репостів
0
репостів