Розділ Бізнес

Сергій Гамалій розповів про забезпечення краян паливом та продуктами

Автор 01 березня 2022, 13:36

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій під час ранкового брифінгу розповів про безпекову ситуацію в області станом на ранок 1 березня та заходи з протидії російській агресії.

Сьогодні близько 00 год 10 хв поблизу залізничної станції населеного пункту Цвітоха під час проведення зміни особового складу патруля було здійснено обстріл службового автомобіля невстановленими особами. Про це ми писали тут.

Також з ініціативи начальника ОВА Сергія Гамалія був розроблений мобільний додаток «Повітряна тривога». Сьогодні завершується тестовий режим роботи, надалі він сповіщатиме про загрозу з повітря. Завантажити його можна через Google Play https://bit.ly/3htWGvg та App Store https://apple.co/3pt6lqb.

Звертаємо увагу: сам додаток є ДОПОМІЖНИМ інструментом в інформуванні про повітряну загрозу. В першу чергу, слухаємо оповіщення сирени та орієнтуємося на наш Viber чат та Telegram канал, вмикайте там сповіщення. В разі спрацювання систем оповіщення в першу чергу перевіряйте їх. Там 100% перевірена інформація саме від нашого штабу з надзвичайних ситуацій. Сигнал в додатку спрацьовує для всієї області, у нас же саме загрози для Шепетівки! 

Хмельниччина уже прийняла майже 70 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Медичні заклади області розпочали прийом поранених для надання медичної допомоги.

Нагадуємо, що з сьогоднішнього дня вступили в дію рішення про заборону торгівлі алкогольними напоями (окрім слабоалкогольних, з вмістом спирту нижче 8,5%), заборону поселення чоловіків віком від 18 до 60 років у всіх закладах, що надають послуги з розміщення довше як на 48 годин без реєстрації свого місця проживання, заборону пересування дітей без супроводу дорослих.

Як ми вже писали, у Шепетівці наразі спостерігаються проблеми з паливом. Ми задали питання щодо забепечення пальним. Сергій Гамалій повідомив, що наразі пальне є кругом, але воно використовується виключно на потреби аварійних служб, поліції та армії.

Є домовленість із компанією Shell. Вони відправляють до нас паливо з Польщі та Румунії, з дня на день воно має з'явитись на АЗС для продажу шепетівчанам. Відпускатись буде не більше 20 літрів в один автомобіль.

Задавали також питання щодо забезпеченості продуктами харчування. Наразі постачальники перебудовуюсь логістику та спрощують бюрократію. Для прикладу, раніше АТБ отримував всю продукцію через Київ, наразі будують нові шляхи постачання.

Журналісти поскаржились, що в деяких торгових точках не приймають картки. Сергій Гамалій здивувався:

"Чому не приймають картки я не знаю, має приймати всюди, нашу банківська система абсолютно працює і готівка буде сьогодні о 17:00, повністю забезпечим Хмельницька область"

В Офісі президента закликали українців розраховуватись, де можливо, банківськими картками, а не готівкою - наразі готівку складно перевозити по країні. Про це написав у Facebook заступник керівника ОП Ростислав Шурма.

"Шановні українці! Розраховуйтесь, де можливо, банківськими картками, не готівкою! Сьогодні готівку складно перевозити по країні. Банківська система України працює, і так буде надалі. Зменшіть ризики для себе, магазинів та інкасаторів. Зроби свій внесок в перемогу. Плати картою!"

Останнє редагування 02 березня 2022, 11:04

Відео

0
репостів
0
репостів