Розділ Бізнес

У Шепетівці проблеми з паливом. Продукти харчування є, але вибір невеликий

Автор 27 лютого 2022, 17:11

Сьогодні ми проїхались містом і вивчили як у Шепетівці, в ці буремні часи із забезпеченням пальним, продуктами та іншими товарами. Ситуація звичайно складна, але не критична.

Продукти харчування

Почнемо з найнеобхіднішого - з хлібом проблем немає. Можна навіть сказати, що попит на нього впав до стану 23 лютого. У всіх торгових точках, де ми побували, є у продажі хліб. Не всі сорти звичайно, але самий необхідний набір є.

У супермаркеті АТБ взазалі немає круп, борошна та макаронних виробів. Є у продажу овочі та фрукти. Вибір консерв невеликий. Зате є хороший вибір заморожених напівфабрикатів, риби, масла.

З яєць лишились лише перепелині. Молока немає взагалі, зате, на диво, лишилось трішки йогуртів.

Що варто відзначити, то це величезний вибір алкоголю. В деяких містах його заборонили продавати взагалі. На момент написання статті стала відома новина, що відсьогодні у громаді ввели обмеження на продаж алкоголю з 17:00 до 13:00 наступного дня до закінчення строку, на який було введено військовий стан в Україні.

Паливо

От з чим конкретні проблеми, то це з паливом. На жодній АЗС, куди ми заїжджали, не було нічого абсолютно. Точніше, не було для вільного продажу. Зроблено стратегічний запас палива для рятувальників, поліції та швидкої допомоги.

На заправках ми запитали чи відомо щось про приблизні терміни поповнення запасів. На жаль, на жодній ніхто відповіді не знає.

Водії, які почули наше питання, порадили їхати у Славуту. Ще на одній заправці сказали, що ніби невеличкий запас бензину А-95 залишився на заправці біля Епіцентру.

У цей час на дорозі ми побачили бензовоз, та нажаль, він проїхав повз у напрямку Нетішина.

Ми відіслали запит з цього приводу у Хмельницьку обласну військову адміністрацію. Відповідь нам поки що не надали, але повідомили, що про проблему знають і саме радяться як її вирішити.

Гроші

Досі спостерігається ажіотаж навколо готівкових коштів. Люди стоять в чергах біля банкоматів.

PXL 20220227 124046124

Щоправда варто зауважити, що така картина далеко не усюди. Звичайно, найбільші черги біля банкоматів Приватбанку в центрі. 

Готівка є практично у всіх, банки намагаються оперативно задовільняти попит шепетівчан.

Разом з цим Нацбанк наполегливо просить українців максимально користуватись саме безкотівговими методами оплати. В цей час інкасація є доволі проблематичною.

Останнє редагування 27 лютого 2022, 18:31
0
репостів
0
репостів