Військові і сіно
- Sposterigach
- Автор теми
- Платиновий учасник
- Дописи: 607
- Подяка отримана: 287
А от хрущовська доба мені подобається багато чим (але звісно крім релігійної політики).
Мені здається, що в 1950-х люди ще цінували слово "справедливість", а от вже за Брежнєва почали зневірюватися, бо побачили, що партократи вибудовують свій "мірок" і нікого туди не пускають.
Результат - за Хрущова в країні зявилися атомна енергетика (з нуля), хімічна промисловість (з нуля), щонайменше 5 людей отримали нобелівські премії, людина в Космос полетіла, людей переселили з землянок післявоєнних у тісні, але квартири, закрили сталінський ГУЛАГ для політвязнів; а от за Брежнєва почався стабілізєц - поступовий спад розвитку країни
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- НЕкремлебот
- Платиновий учасник
- Дописи: 603
- Подяка отримана: 156
А от економіка в країні пішла в дупу якраз при "дорогом Леониде Ильиче", тут що є то є...І не в останню чергу тому що маса виробленої продукції йшла по мізерним цінам або взагалі безплатно друзям по соціалістичному табору. Про внутрішню політику навіть мови нема, переслідування інакомислячих саме тоді і почалося.
Проблема ностальгуючих в тому, що згадуючиті часи вони згадують саме житлові умови та ковбасу в магазинах (так, вибору сосбливо не було, але сама ковбаса була і по доступних цінах). А от більш глобальні речі (тіпа того ж падіння економіки), які і були першопочатком розвалу в 90-х, вони просто не розуміють.. Або дуже зручно забули.
- odin
- Адміністратор
Читніть шолі статті чи книги про етологію розвитку суспільства. На розвиток впливають інші фактори, і справедливість, часто, їм суперечить.
Розвиток, наприклад, Римської імперії, супроводжувався НЕСПРАВЕДЛИВИМИ загарбницькими кампаніями сусідніх народів.
Занепад, же - відбувся на фоні ситості, законності, благополуччя.
- 259051213422@odnoklassniki.com
- Платиновий учасник
- Дописи: 839
- Подяка отримана: 133
А це така особливість людської памяті. Ми підсвідомо забуваємо погане, і нам здається, що у минулому була жизнь-малінаПроблема ностальгуючих в тому, що згадуючиті часи вони згадують саме житлові умови та ковбасу в магазинах
Он євреї - тільки-но вийшли були з Єгипту, де були справжнісінькими рабами, і навіть постраждали від геноциду, буквально через декілька днів уже нарікали на Мойсея, щоб вів назад, бо там вони, бач, "їли досхочу цибулю й часник" (аналог "дешевої ковбаси"). Взагалі, хто знайомий зі становленням їхньої державності, може дуже багато цікавих паралелей побачити з нашим часом. Навіть більше - можна уже передбачити хід подій у нас, просто почитавши про них
- Sposterigach
- Автор теми
- Платиновий учасник
Але я про інше. Я про те, коли термін "справедливість" зник з порядку денного. Це сталося в перші роки правління Брежнєва. Тоді люди зневірилися (не моментально звісно. а поступово). Вони стали бачити, які сволочі всі партійні дєятєлі, стали свідками їхньої кастової системи, стали зрозуміти, як вони брешуть. А вже за цим все посипалося.
Переконаний - навіть якби при Брежнєві цінувалася в суспільстві справедливість, то Союз би не розвалився, навіть якби ціни на нафту впали до нуля.
Все рухає вперед ідеалізм. А він пропав і на перший план вийшло бабло. Я, наприклад, не можу бути відвертим повністю з людьми, які все своє життя присвятили зароблянню лише бабла. Бо ці люди - духовні каліки, хоча часто цього не усвідомлюють.
М. Ворончук, а ви справді серйозно вірите в ці казки про народ, який кудись ходив? А вам не здається, що це - всього-лише одне з численних запозичень із міфології Шумеру, Аккаду? Тобто - значно давніших цивілізацій, які раніше існували на території Межиріччя? Тобто там, де зараз активно ведуть "зачистку" історії й підривають старовинні археологічні пам"ятки так звані повстанці з ІГІЛ?
- Платиновий учасник
Це не казки, а історичні факти, які заперечувались лише радянською наукою в період антиізраїльської кампанії. Але мова тут не про те, здається? Хочте провести бесіду на цю тему - краще зробимо це в реалі. Знайти мене не проблема.Спостерігач пише: М. Ворончук, а ви справді серйозно вірите в ці казки про народ, який кудись ходив?
- НЕкремлебот
- Платиновий учасник
Це буде логічним, якщо визнати що розвиток не зупинився. Але по вашим словам при Брєжнєві наступив стабілізец, а не розвиток. Ну і завваажте на те що в ті часи досить багато великих розумів (це я серйозно) виїхали з країни...Спостерігач пише: Некремлебот, ви забуваєте те, що період хрущовський - це нещасні 10 років, а от брежнєвізм тривав майже 20. Тому й логічно, що нобелівських премій не 5, а 7.
.....
Переконаний - навіть якби при Брежнєві цінувалася в суспільстві справедливість, то Союз би не розвалився, навіть якби ціни на нафту впали до нуля.
В другій частині одне "навіть" явно зайве)))) Зв'язок "теза-висновок" надто смілива, хоча для вас досить звична)))
І ще... Якщо ціни на нафту впадуть до нуля... Справедливість може цінуватися скільки завгодно, але економіка це штука така... Як і люба наука, вона не має до цієї справедливості ніякого відношення. Ну хіба що люди будуть голодувати не з ненавистю до влади, а з чувством глубокого удовлєтворения от царящей вокруг справедливости.
- Sposterigach
- Автор теми
- Платиновий учасник
(М.Ворончук, "історичний факт" - це річ, яка має підтверджуватися документальними джерелами інформації. Яке підтвердження походу євреїв у Єгипті? Біблія? Але це не історичне джерело, а синтезоваа міфологія Близького і Середнього Сходу в одному флаконі. Чи може ви справді знаєте про якість вірогідні історичні джерела? Адже певна частина археологів здавна намагається підтвердити те, що описано в Біблії, даними археологічних розкопок, але в них нічого не виходить. Лише так звані "біблійні археологи", які оперують ненауковими методами, завжди щось "знаходять")
- НЕкремлебот
- Платиновий учасник
Від якої? "Військові і сіно"? Так це не ми відхилились, ми просто відповідаємо на ваші ж дописи)))))Спостерігач пише: Панове, ви відхилилися від теми
Стосовно Біблії. Скажімо так, деякі дослідження та знахідки підтверджують те що частина подій, описана в цій книзі, відбувалася і насправді. Якщо, звісно, відкинути художність і метафори першоджерела. Так що тут двояка ситуація: з однієї сторони, неможливо стверджувати що Біблія - це тільки синтезована міфологія, це вже дійсно підтверджується науковими документами. З другої - назвати історичними фактами всі біблійські події теж занадто сміливо))))))
- Платиновий учасник
Єдині, хто могли залишити, наприклад, письмові памятки про цю подію - це єгиптяни і євреї. Єгиптяни (як і всі інші народи) мали доволі милий звичай замовчувати свої поразки і "стирати" зі своїх літописів невгодних. Наприклад, коли до влади прийшов Тутмос III, він намагався знищити будь-які згадки про свою попередницю Хатшепсут. Єгиптолог Джон Рей пише: «Її підписи були стерті, її обеліски обмуровані стінами, а пам’ятники забуті. У пізніших літописах її ім’я не згадувалося жодного разу».Чи може ви справді знаєте про якість вірогідні історичні джерела?
Археологічних памяток євреї у 1600-1500 роках залишити не могли, бо були кочовим племям. Вони не будували міст, чи памятників. Все що вони залишали - це сліди на піску. А вже подальша історія, становлення і занепад їхньої держави дуже гарно документована, в т.ч. і довколишніми народми.
Тільки я не можу зрозуміти - ви це все намагаєтесь заперечити, аби лиш відстояти свою теорію про "справедливість\розвиток"? Та навіть хай би євреїв взагалі на планеті ніколи не існувало - від того ви праві не станете.