- Дописи: 949
- Подяка отримана: 320
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
Та вони вже давно не хочуть цього робитиKrOt пише: Скоро доведемо дітей до того,що не захочуть ходити до школи
Проблему того,что дети не хотят ходить в школу решить полностью не возможно.И на это есть свои причины.1. Проект закона "Про образование" обсуждается уже второй год,но и до сих пор носит декларативный характер. 2.Механизм подготовки педагогов в ВУЗах на протяжении 20 лет был на столько примитивным(поступали в пед 40% те,кто больше никуда не смог,а в последние годы организация таких учебных заведений которые даже в нашем городе успели пораздавать дипломы за плату - университет "Украина",что в лицее существовал и филиал Камянецкого педа, а преподавали, как правило педагоги из села и города,которые не имели на это права ).И как результат такие педагоги приходят в школу,а так как пошли не по зову сердца, а зарплата маленькая,а работать надо,вот весь негатив и выливается на детей. 3.Поборы в школе завися т от двух сторон - администрация школы и родители.Когда выгоняли с работы директора лицея,то одной из причин стал сбор денег в фонд школы,это все изучалось,сопоставлялось с другими школами, цель была достигнута - директора отправили на пенсию.Но сумма в фонд школы и класса в лицее не уменьшилась. Вывод значит наших родителей это устраивает,а если нет,то с этим надо бороться.4. Ребенок приходит в первый класс, он хочет внимания как дома, хочет ,что б его хвалили с ним занимались,а в классе 30-32 ученика и учитель просто физически не может каждому уделить внимание.И Ребенок не хочет идти в школу. У ребенка,что то не получается,на это вовремя не обращается внимание и мы имеем......ребенка с характеристикой,которая его будет сопровождать его до выпускного класса: тупой,хулиган и тд. 5.Програма настолько наполнена ненужными предметами,что в 11 классе,дети очень устают и задаются вопросом,зачем мне ходить на уроки если те предметы,которые я буду сдавать повторяю или по-новому учу с репетитором?6.Отношения родители - педагоги.Есть родителя у которых всегда прав учитель,есть у которых всегда прав их ребенок, а потом возникают конфликты.В идеале должно быть так: родители приводят воспитанных детей к порядочному педагогу - профессионалу на обучение в школу,где сама мысль про поборы в фонд школы является крамольной. Надеюсь,что доживем до этого времени.)))))KrOt пише: ось і проблема,яку ніхто не хоче вирішувати
приємно познайомитися! Я саме та дитина, котра, будучи ученицею, хотіла по завершенню літніх/осінніх/зимових/весняних канікул продовжити ходити в школу. І зараз, оглядаючись у минуле шкільне життя, жодного разу не пошкодувала про 11 років, проведених за шкільною партою.Петро пише: Я не зустрічав ще жодної дитини, якій хотілося б в кінці жовтня замість канікул продовжити ходити в школу.
вчить! Перш за все, у школі вчать вчитися, здобувати знання. Не всім дано стати великим математиком/фізиком/хіміком, проте школа допомагає знайти себе, знайти сферу, близьку до душі, зорієнтуватися в розмаїтті професій та галузей. Чи можливо у нашому місті чи країні усі батьки настільки високо освічені, що можуть навчити дитину без допомоги учителів? Я в цьому дуже-сумніваюся.Петро пише: Школа дітей нічому не вчить
Ні, ні, і ще раз ні!!! Без базової шкільної підготовки, першокурснику не під силу опанувати курс вищої школи, якщо говорити про більш-менш престижні ВУЗи країни. Знову ж кажу це з власного досвіду.Петро пише: Ті з дітей, які виберуть відповідну спеціалізацію, будуть вивчати фізику чи хімію заново.
Петро пише: Чим з успіхом займаються репетитори, за сто годин навчаючи дитину тому, чого вчитель не навчив за 10 років і тисячу годин ...
Це не дивний метод навчання, це - дисципліна. Без неї, учень не може концентруватися на навчальному матеріалі!Петро пише: І дуже дивний метод навчання, коли діти змушені сидіти нерухомо і щось слухати ...
От тут не можу не погодитися... На жаль.... Дійсно Вчителями я можу назвати тих, кому уже як мінімум, за 50. І лиш невелика кількість молодих вчителів є дійсно професіоналами. Проте скажу, що мені поталанило, адже я була ученицею прекрасних Вчителів і старшого, і молодшого віку.Петро пише: З сучасними вчителями відбувається так званий «подвійний негативний відбір»: спочатку в педвузи надходять ті, хто не зміг набрати бали в більш престижний ВУЗ, а потім тільки самі малоініціативні з випускників залишаються працювати в школі, інші знаходять більш високооплачувану і престижну роботу.
Сайт міста Шепетівка ©2005-2026
Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на shepetivka.com.ua