Які українські ЗМІ підтримують терористів і сепаратистів - інфографіка

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
04 вер. 2014 21:42 #93405 від Dj Os
Громадська організація «Телекритика» підготувала інфографіку про те, які медіа на Донбасі підтримують сепаратистів. Інфографіка демонструє структуру сепаратистських медіа і показує ключові теми, які популяризувала східна преса. Зокрема, останнім часом посилено просувалися тези «Хунта несе втрати і її поразка неминуча», «Колишня Україна», «Захід проти Росії», «Укрофашісти знищують інфраструктуру Донбасу» та інші.

З березня 2014 ряд російських інтернет-проектів націоналістичної або неоімперської спрямованості перепрофілювалися на рупори донбаського сепаратизму (Anna News, наприклад). В Луганську людьми «звідти» створений інтернет-проект «Луганськ 24». У Донецькій області ряд місцевих газет добровільно змінили тональність і почали хто з великим, а хто з меншим ентузіазмом підтримувати сепаратистів. У травні-червні була запущена ціла низка інтернет-проектів для «правильного» висвітлення подій на Сході.

Паралельно здійснювався захоплення місцевих телеканалів, відключалася українське телебачення і чинився грубе фізичний тиск на ЗМІ, які вели незалежну політику. Як наслідок, станом на серпень 2014 саме сепаратистські видання визначають медійну структуру Донбасу, який знаходиться під контролем терористичних угруповань.
Ці користувачі подякували: Dentist

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.087 секунд
0
репостів
0
репостів