- Дописи: 94
- Подяка отримана: 39
valeri303 пише:
така відповідь задовільняє тебе?Алоїз пише: А чому звук "г" називають фрикативним? І чи є це слово однокореневим зі словом "фрикція"? Тільки не треба знову мене звинувачувати у сексуальній стурбованості...))))))
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
Нема у нас такого слова, як "звернення". Є "звертання". а про все решту ти не мені кажи, а тим мудрагелям, що сидять у Інституті мовознавства!Алоїз пише:
Lego пише:
Еще бы знать что такое "пуризм"valeri303 пише:
Бо так раніше і було. та тепер, нашій "г " відповідає лише англійська "h". це все внаслідок того, що багато хто із науковців прагне до пуризму у мові.Lego пише: А почему раньше мое имя в заграничном паспорте писали как Oleg, а теперь Oleh? Я что раньше был Олеґ ?
А то они там им страдают, а мне тут ОлеХом быть
Пуризм - від лат. purus - чистий. Як на мене, то Олеґ (Oleg) було б правильнішим, бо ім’я походить від скандинавського Hélgi - святий, а в первісному варіанті саме літера g, а не h. Тому і чергується з ж (наприклад у зверненні Олеже).
Дорогенький Алоїзе, тебе зараз або виріжуть, або закинуть у флуд!Алоїз пише:
valeri303 пише:
така відповідь задовільняє тебе?Алоїз пише: А чому звук "г" називають фрикативним? І чи є це слово однокореневим зі словом "фрикція"? Тільки не треба знову мене звинувачувати у сексуальній стурбованості...))))))
Не задовільняє. Фрикати́вні приголосні (від лат. frico «тру»); фри́кція (від лат. frictio — тертя). Отже, я таки був правий - ці слова однокореневі. А я спінным мозґом чувствовал!...)))))))))
От хитрун, і тут викрутився!Алоїз пише: А я у межах обговорюваної теми, і заради науки, а не заради фрикцій...
LuK пише: правильно буде сходити до виходку
Сайт міста Шепетівка ©2005-2026
Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на shepetivka.com.ua