Київський та Московський Патріархат в Шепетівці
- pavlok
-
Автор теми
- Адміністратор
-
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
Думаю, що більшість шепетівчан просто не задумуються над юрисдикцією церков, до яких вони ходять і за що моляться.
Сьогодні здивувався, побачивши новину з заголовком :
Ось сам текст повідомлення:ПАРАФІЯ ШЕПЕТІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ МП ПЕРЕЙШЛА В КИЇВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ
Як повідомляє в доповідній записці на ім’я правлячого архієрея – митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія Махоти, благочинний Білогірського округу протоієрей Степан Маковський, сьогодні, 22 травня коли Православна Церква вшановує день пам’яті перенесення мощей святого Миколая Чудотворця з Лікії до італійського міста Барі, в с. Ставищани, Білогірського р-ну пройшли збори місцевої сільської релігійної громади. На порядку денному перебувало одне єдине питання – визначення релігійної юрисдикції вірян в селі.
Сторону УПЦ КП представляв з благословення правлячого архієрея протоієрей Степан Маковський. Іншу сторону УПЦ МП з благословення свого правлячого архієрея архієпископа Шепетівського і Славутського Пантелеймона Лугового представляли місцевий благочинний протоієрей Олександр Теравський та місцевий настоятель прот. Василь Михайлюк.
Священнослужителі обох конфесій коротко розповіли вірянам про свою юрисдикцію. Кожний мав право довести людям свою точку зору. Зібрання проходили під головуванням місцевого фермера Володимира Петровича Матвійця, якій є благодійником побудови храмів в районі і відповідно авторитетної людиною для селян. Все вирішилося простим відкритим голосуванням. Було запропоновано священнослужителям стати по обидві сторони від головуючого. Хто хотів залишитися в УПЦ МП підходив до відповідного священика, хто хотів переходу до УПЦ КП підходили до о. Степана Маковського.
Переважна більшість обрала УПЦ Київського Патріархату і одиниці залишились з представниками Московського Патріархату. «Русский мир» закінчився в цьому селі підсумували місцеві жителі.
p.s. В цю релігійну громаду входить також село Кащенці, які висловили солідарність зі Ставищанами.
Прес-служба Хмельницької єпархії
Хоч до Шепетівки це далеченько, але цікаво, яка думка активних мирян та шепетівчан щодо цього питання?
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- Marianna2012
-
- Новачок
-
- Дописи: 1
- Подяка отримана: 1
- Dred
-
- Платиновий учасник
-
- Дописи: 357
- Подяка отримана: 44
Я гуру, я учітєль! Несіть мені усі по три рубля і мудрості я дам вам до**я........
- Dj Os
-
- Адміністратор
-
- Редактор
- pavlok
-
Автор теми
- Адміністратор
-
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
- НЕкремлебот
-
- Платиновий учасник
-
- Дописи: 603
- Подяка отримана: 156
- Dred
-
- Платиновий учасник
-
Я гуру, я учітєль! Несіть мені усі по три рубля і мудрості я дам вам до**я........
- olhavs
-
- Елітний учасник
-
- Дописи: 276
- Подяка отримана: 81
А вони не Богу поклонялись (ються)?Dred пише: бо людям все рівно кому поклонятися. "
- Dred
-
- Платиновий учасник
-
- Dj Os
-
- Адміністратор
-
- Редактор
Мішаня памагі, я знаю ти маєш шо відповісти ДредуDred пише: в кп Богу, але це всерівно що вдома помолитися. їхні таїнства не дійсні і служби зрідні сектантським, хоч і обрядовість наша