Шановний Саша Украина!
Мабуть, Ви зовсім не знаєте мене, якщо навіть змогли припустити, що я можу організовувати якісь акції на особисту підтримку, чогось вимагати від колег, батьків. Дізналася про неї, як і більшість, через фейсбук.
Десять місяців ми спокійно здійснювали навчальний процес, не турбуючи владу. Я особисто просила вчителів і батьків чекати, коли нам призначать директора і він розповість всім про майбутній розвиток школи. Амбіцій щодо власного директорства не мала, але й не відмовилася б, якщо б мій план розвитку схвалив колектив. Як ви не розумієте, що справа не в Піонтковській, а в тому, що керівництво нашого міста дозволило себе поступити недемократично, в гірших правилах тоталітарного режиму: ви - бидло, а ми знаємо краще за вас, що кому потрібно. А знаєте, в чому ще проявилися їх підлість і підступність?
1. Призначили на посаду людину тоді, коли у школі, крім техпрацівників, нікого не було. Відпустки! Чому не в квітні, червні, серпні? До речі, призначивши, Голова і сам пішов у відпустку.
2. Не було проведено конкурсу, як того обіцяв Голова. Взагалі чоловіки тримають слово?
3. Щодо демократії та "працювати по-новому" - пояснювати щось треба?
З громадськістю школи вчинили підло. Не треба, як комусь того бажається, переводити цей конфлікт в "кухонну" сварку. Я - за гідність, честь, справжню демократію, процвітання міста. Я - за те, щоб в школі №1 вільні вчителі виховували вільну молодь, яка зможе відстоювати власну думку, яку поважають й з якою рахуються.
Пам'ятаєте, як у тому фільмі:" проверка - она для всех проверка". Особисто я побачила і зрозуміла багато чого. Не знаю, чи відбувається зараз "акція протесту", але, на жаль, не можу бути там присутня, тому що хтось, як і ви, Саша Украина, подумає, що все організовано мною і заради Піонтковської.
Шановні батьки, учні, колеги, я вдячна всім, хто небайдуже поставився до цієї ситуації.
Г.Р.Піонтковська