Як правильно зберігати продукти в холодильнику
Для упаковки можна використовувати поліетиленові пакети, спеціальні контейнери або плівку для харчових продуктів (дозволяє довше утримувати вологу в продукті , що продовжує його термін зберігання , при цьому він не втратить смак і зовнішній вигляд). М'ясні продукти можна зберігати в пакеті протягом місяця , рибу - від одного до двох тижнів . Фрукти і овочі зможуть пролежати в холодильнику більше трьох місяців .
Для деяких продуктів зберігання в поліетиленовому пакеті абсолютно не підходить , так як у всередину не надходить повітря. До таких продуктів можна віднести всіляку випічку (можна зберігати на блюді , прикривши серветкою). Жирні продукти , починаючи від масла і закінчуючи ковбасою , краще всього зберігають свої смакові якості , якщо упаковані в пергаментний папір або фольгу. А сир слід зберігати в емальованому або скляному посуді.
Огірки та зелень не терплять сусідства з яблуками та грушами - від цього вони стають м'якими і млявими . Петрушка непогано зберігається в поліетилені , а кріп може спокійно стояти в склянці з водою.
Не можна зберігати поряд :
- з сирами - фрукти , овочі та копчені продукти ;
- з ковбасними виробами - овочі і фрукти ;
- з капустою , картоплею , буряком та іншими коренеплодами - фрукти;
- з апельсинами, мандаринами, грейпфрутами і томатами - банани ;
- з хлібобулочними виробами , салатом і виноградом - рибу ;
- з сирими стравами - вже готові .
Холодильник можна умовно розбити на зони, різниця температури яких становить від 3 до 7 градусів. Зона , яка розташована найближче до морозильній камері , є найхолоднішою , температура тут приблизно 0 С. Не варто забувати і про те , що чим ближче до дверцят холодильника , тим тепліше.
Зберегти м'ясо і рибу на більш тривалий термін у морозилці слід, пакуючи в окремі поліетиленові пакети. Добре зберігаються в морозилці готові страви без солі і приправ. Якщо ви збираєтеся приготувати м'ясо або рибу в найближчому майбутньому , то не варто загортати їх у пакет. Краще зберігати їх в емальованому посуді ближче до морозильної камери , але подалі від дверцят холодильника. Щоб не надто поширювався запах, посуд з такими продуктами можна накрити марлею або серветкою. На цій же полиці добре зберігаються яйця в контейнерах і кондитерські вироби. Термін зберігання яєць на дверцятах холодильника становить близько тижня. Вершкове масло добре почуватиметься на середніх полицях, як і молочні та інші продукти , які зберігаються при температурі до +10 С. Овочі, фрукти та ягоди краще тримати в самій теплій зоні . Практично у всіх моделях холодильників для них відведено певне місце у вигляді закритого контейнера.
Є продукти , які краще не зберігати в холодильнику. У їх числі - банани і груші . Якщо температура, при якій зберігаються ці фрукти , вище +10 С , то вони не тільки псуються зовні , а й втрачають практично всі свої корисні властивості і вітаміни. У холодильнику не варто зберігати консервацію, для цього краще використовувати шафу. На етикетці з консервами ви можете побачити терміни зберігання даного продукту. Для м'ясних консервів це, як правило, до 5 років, рибних - 2,5 роки , а термін зберігання овочевих - до 3 років. Крім того , банки з консервами досить важкі , що додатково навантажує холодильник і в кінці місяця виливається в пристойний рахунок за електроенергію.
Зберігання консервації в холодильнику може відбитися на інших продуктах , адже повітря практично не буде циркулювати , і отже , скоротить термін зберігання інших продуктів. Мінеральну воду , що володіє лікувальними властивостями, ні в якому разі не можна сильно охолоджувати і тим більше заморожувати - вся її користь просто зникне.
Коментарі