Розмір шрифту: +
1 minute reading time (163 words)

В Україні звільнять близько 125 тисяч держслужбовців

В Україні звільнять 30-50% держслужбовців

Відповідні ініціативи подані Урядом до парламенту у законопроекті "Про спрощення надання адмінпослуг та оновлення державного апарату", - повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

"У державному апараті нині працює понад 250 тисяч чиновників. Ефективність їхньої роботи, порівняно з вітчизняним приватним сектором, вкрай низька. Тому ми плануємо значне скорочення штату працівників державного апарату, яке сягне 30-50%", - сказав Міністр юстиції.

Також Петренко каже, що низькі зарплати – одна з головних причин виникнення побутової корупції. Тому, під час скорочення кількості працівників, буде повністю збережено фонд заробітної плати. І ті особи, які прийдуть на посади, отримають реальну конкурентну заробітну плату.

"Державний службовець, який отримує зарплату в 1200 грн не може бути ефективним. В таких умовах він змушений заробляти на життя тими повноваженнями, які має, щоб прогодувати себе і свою сім’ю", - наголосив він.

Міністр юстиції зауважив, що у час, коли Україна постала перед викликом зовнішньої військової агресії і значних проблем в економіці, державний апарат має складатися з нових, мотивованих, професійних, і патріотичних людей.

Судилків став також жовто-блакитним
"Твій внесок сьогодні — єдина країна завтра!" - ре...
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 19 квітня 2024

0
репостів
0
репостів