Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (414 words)

Унікальність людини як живої істоти

 

Все живе, що нас оточує - це все живі істоти. І людина - це одна з багатьох форм життя на Землі, але вона унікальна, оскільки тільки людина може робити усвідомлений вибір і формувати свою долю. Інші форми життя перебувають в неусвідомленому стані. Але якщо ми думаємо, що тільки людина здатна відчувати емоції і чуттєві насолоди в повній мірі, то це помилково, тому що всі живі істоти отримують чуттєві задоволення, і часто набагато краще та якісніше, ніж це може робити людина.

І про все це говорять найдавніші писання: тварини насолоджуються чуттєвим життям набагато краще і якісніше, ніж людина, причому, не докладаючи до цього жодних зусиль. Вони від самого народження отримують таку милість Господа. Єдина відмінність людини від тварини - це наявність ясної свідомості, тобто здатності до самосвідомості. І якщо людина не використовує цей унікальний дар, то у житті в неї виявляються характерні ознаки тваринного життя:

бажання довше спати,

частіше і більше їсти,

Змагатися і пригнічувати оточуючих, забуваючи про більш ефективні способи спілкування - співробітництво і взаємодопомогу,

свідомість наповнюється інстинктами, з величезною перевагою інстинкту розмноження і продовження роду.

Це пов'язано з тим, що вести усвідомлене життя, тобто життя, наповнене бажанням допомагати іншим і дарувати щастя, набагато складніше, і вимагає чимало зусиль, тоді як тваринні бажання досягаються легше, комфортніше і швидше. Але це руйнує основи людського життя ...

Таким чином, якщо людина не використовує унікальність людського життя за призначенням, вона буде постійно розчарована і постійно страждатиме. Саме це і є причиною того, що людина хоче:

Більше спати, тобто бути в несвідомому стані, інакше вона страждає, а в сні тепло, приємно і затишно;

Бажання пригнічувати інших й змагатися, оскільки вважає всіх ворогами, які заважають їй насолоджуватися,

Більше їсти і займатися сексом: це фізіологічні дії, які автоматично приносять насолоду, тоді як отримати щастя від спілкування з іншими людьми набагато складніше.

Але людина, яка починає жити тваринними бажаннями, починає ще більше страждати, оскільки бажання тварин якісніші і легше досягаються лише в тілі тварини. У тілі ж людини багато не поспиш, багато не з'їси, багато сексуального задоволення не отримаєш. А бажання будуть все збільшуватись і збільшуватись, оскільки бажання по своїй природі безмежні. А необмежені бажання без здатності їх реалізувати приносять просто нестерпні муки. Саме це штовхає людину на ще більші дурниці: пияцтво; наркотики; збочення та багато іншого.

Людина починає просто знущатися над своїм тілом, яке не може давати їй того, чого вона хоче. Але все це не приносить жодного результату, адже людське тіло здатне реалізовувати лише людські бажання і кілька тваринних. Це як від легкового автомобіля вимагати виконання роботи трактора.

Відео від 30-08-2013
Ліхтарні стовби
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 06 травня 2024

0
репостів
0
репостів