Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (325 words)

ТАЛА ВОДА: правда і міфи про її цілющі властивості

Талій воді приписують цілющі властивості, рекомендують для профілактики і лікування найрізноманітніших захворювань. Та просто «для підняття тонусу» або боротьби із зайвою вагою. Чи варто дотримуватися цих порад?



В Інтернеті - маса статей про горезвісний «ефект талої води» плюс рецептів її приготування. І навіть оголошення про продаж установок по її ... виробництву. Вода взагалі зручний продукт для шарлатанства. Пропозиція в даному випадку йде за попитом.



Як би не було, у будь-якої води в результаті заморожування змінюється її молекулярна структура. Після відтаювання структура зберігається, але вкрай нетривалий час. Грубо кажучи, талою може вважатися тільки та вода, яка має у своїй структурі кристали льоду.



Правда й те, що заморожування води з подальшим відтаюванням - досить ефективний спосіб очищення. Зверніть увагу, як заморожується вода. Спочатку по краях посудини з'являється прозорий лід. Навіть на вигляд він чистий. Вода з домішками замерзає довше, такий лід збирається в центрі. При розморожуванні також швидше з'являється чиста вода. Саме цю «першу» розтанувшу воду і коректно називати талою.

Так, вона володіє певним біологічним впливом. Так, помічено, що перші 50-70 г відталої води, випиті в найближчі після цього 30 хвилин, сприяють саморегуляції організму і покращують обмін речовин. Як це працює? Тала вода швидко виводиться організмом. Але вона ж і очищає його від так званих шлаків.



Справедливості заради варто сказати, що численні парамедики до вживання рекомендують саме цю - «першу» - воду, нехай навіть водопровідну і заморожену потім в холодильнику.

Медики відзначають, що свіжа тала вода сприяє прискоренню відновних процесів, підвищує опірність організму інфекціям, знижує чутливість слизової оболонки, нормалізує тонус бронхіальної мускулатури. Але спостереженнями все і закінчується, до серйозних клінічних підтверджень справа не доходить.



В результаті деякі люди купують, наприклад, побутові системи очищення води, які,нібито, доводять її за своїми властивостями до талої. Або на деяких медичних форумах всерйоз міркують, чи корисно готувати на цій самій талій воді ... Але вода перестає бути талої, якщо її нагріли. Іншими словами, при температурі вище +37 ° C її біологічна активність повністю зникає. Це, до речі, довели не лікарі, а фізики.
Старшокласниця-2015: інтернет-бої за неймовірний п...
ПРАВИЛА СОВРЕМЕННОГО ЭТИКЕТА
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 06 травня 2024

0
репостів
0
репостів