Розмір шрифту: +
1 minute reading time (199 words)

Спиртовий розчин прополісу - природний антибіотик



Подрібнити 10-15г прополісу і добавити 90мл 96%-го спирту. Розчин настоювати 8-10 днів у темному місці, щоденно розмішуючи. На десятий день розчин профільтрувати через стерильну марлю або папір-фільтр. Вживати як зовнішньо (у вигляді ватно-марлевих тампонів), так і внутрішньо (від 5 до 20 капель щоденно).

Прополiс

З бруньок тополі, берези, осики та інших рослин бджоли збирають клейкі смолисті речовини. Принісши їх у вулик, вони змішують їх з воском та виділеннями внутрішніх залоз. Так утворюється прополіс. Саме він є причиною того, що різні мікроорганізми у вуликах майже не зустрічаються. Цю властивість помітили давно – ще в Древньому Єгипті прополіс використовувався при виготовленні ліків.

Прополіс – найсильніший природний антибіотик. Він знищує понад 100 видів бактерій, грибків і вірусів (а серед них збудників туберкульозу, сифілісу, дифтерії, грипу та ін.). Якщо до синтетичних антибіотиків мікроби рано чи пізно звикають, то звикнути до прополісу їм не вдається. Крім того, синтетичні антибіотики знищують не тільки шкідливу, а й корисну мікрофлору, що може викликати нові захворювання. Зате при лікуванні прополісом цього не спостерігається.

Прополіс – надзвичайно сильний знеболювач. За силою дії він перевищує новокаїн у 5 разів. Він містить до 30% фенольних сполук, які запобігають старінню, онкологічним захворюванням. Прополіс ефективний при лікуванні аденоми простати, геморою, простатиту та багатьох інших хвороб.
Реформа судової влади - основна проблема сучасної ...
Всім закоханим
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 19 травня 2024

0
репостів
0
репостів