Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (323 words)

До уваги існуючих і новостворюваних ОСББ

 

Хочу повідомити всім, хто чув про суперечки, що виникли між Шепетівською міською радою і ОСББ «Солідарність», що по вул. Островського, 9 при приватизації  обєднанням земельної ділянки цілісного житлового комплексу, коли частину земельної ділянки, за рішенням міської ради у 2009 р., було передано в оренду строком на 5 років екс- депутату міської ради Рибачуку В.В. на будівництво торгового павільйону(фіто центру). Строк оренди вказаної земельної ділянки закінчився в січні 2014р., а побудувати на ній щось, громада будинку йому не дозволила. А тому, на лютневій ( 03 лютого) сесії міської ради він прагнув продовжити строк оренди цієї землі, але тут уже депутати міської ради проявили свою позицію в недопущенні беззаконності в цій афері і проголосували проти продовження строку оренди.

А беззаконність попереднього рішення була в тому, що виділена Рибачуку В.В. 19 січня 2009р земельна ділянка  входить до складу цілісного житлового комплексу житлового будинку, а у відповідності до постанови Пленуму Верховного Суду України від 16 квітня 2005 р.№7 «Про практику застосування судами України земельного законодавства при розгляді  цивільних справ», земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, та норм ст. 42 ЗК України , які в разі приватизації громадянами квартир  входять у житловий комплекс на праві спільної сумісної власності, яка разом із загальним майном і неподільною часткою комплексу(допоміжні приміщення, конструктивні елементи будинку, його технічне обладнання) є майном власників і передається безоплатно у власність або надається у користування лише об’єднанню співвласників будинку.

Слід мати на увазі, що для будівництва багатоквартирних будинків ще з 70 років стало обов’язковим отримання рішення місцевої влади про виділення земельної ділянки в натурі. А тому розміри і межі прибудинкових територій багатоквартирних будинків, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них споруди та прибудинкові території  визначаються на підставі затверджених проектів розподілу території та відповідної землевпорядної документації. І тому, потрібно виготовляти лише технічну документацію, а не проект відведення у разі передачі її у власність чи користування об’єднанню співвласників і це має робитися безоплатно у відповідності до п.4 ст. 42 ЗК України.

 

Предупреждение Афганцев
Действенное и дешевое лечение.
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 20 травня 2024

0
репостів
0
репостів