Розмір шрифту: +
1 minute reading time (179 words)

Чи будемо переплачувати за закордонні паспорти?

 

Державна міграційна служба України (ДМС) нав’язувала громадянам необов’язкові послуги під час подання документів на отримання закордонного паспорта. Про це свідчить розслідування Антимонопольного комітету України (АМКУ), згідно з яким комітет рекомендував ДМС вжити відповідних заходів і не нав’язувати платні послуги охочим побувати за кордоном.

 За деякими даними, українці переплачували суми, які починалися із 30 гривень і сягали 360. До речі, офіційна плата за оформлення закордонного паспорта громадянина України містить три складові: державного мита у сумі 170 гривень; платної послуги з оформлення та видачі паспорта — 87,15 гривень; вартості бланка паспорта — 120 гривень.

За словами державного уповноваженого АМКУ Сергія Шершуна, надання платних консультацій; медичного страхування тим, хто подорожує; довідок про відсутність судимості — не належать до повноважень ДМС і не обов’язкові. ДМС незаконно передала частину своїх функцій ДП  «Документ». Так, в Україні було створено ринок платних інформаційно-консультаційних послуг у приміщеннях територіальних органів ДМС.

 АМКУ зобов’язав ДМС забезпечити максимальну прозорість надання адміністративних послуг під час видачі закордонного паспорта і провести роз’яснювальну роботу серед своїх працівників для недопущення відмови в отриманні документа громадянам, які не оплатили квитанції з надання необов’язкових послуг.

Поставили телек замість вікна
12 ЗАКОНІВ КОСМОСУ
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 18 травня 2024

0
репостів
0
репостів