Розмір шрифту: +
1 minute reading time (228 words)

Чому лисіють чоловіки

             

 

Практично кожен другий представник сильної половини людства страждає від втрати волосся  на своїй голові. Вчені давно підозрюють, що в усьому винна спадковість, і намагаються знайти ген, який винен у відсутності достатньої кількості волосся на чоловічій голові.  Вчені  провели цілий ряд досліджень серед сімей з рано лисіючими чоловіками, взявши у них зразки крові, і приступили до ретельного вивчення групи генів, особливо приділяючи уваги вже відомим «винуватцям». Не дивно, що найбільші підозри впали на групу Х-хромосом, де знаходиться ген, пов'язаний з рецепторами для андрогенів( для чоловіків, це тестостерон). Чим цих рецепторів в шкірі голови більше, тим більше шансів попрощатися з волоссям  раніше часу. Відомо, що цей ген завжди успадковується чоловіками від матері, або точніше від діда з материнської сторони. Але, тим не менш, вчені не поспішають з висновками і наполягають на тому, що не тільки цей ген винен у облисінні. Є й інші гени, які ведуть до втрати волосся, і успадковуються вони як з боку матері, так і з боку батька.

Причини виникнення облисіння поки що до кінця незрозумілі, проте експерти все ж таки вважають, що це захворювання пов'язане з чоловічим гормоном тестостероном. Крім того, облисіння, зазвичай, передається спадково.

Апоневроз голови чоловіків з високим рівнем тестостерону більш жорсткий і розчавлює волосяні фолікули - людина лисіє. Тому з цієї  зовнішньої ознаки  можна зробити висновок  про сексуальну силу чоловіка. У жінок облисіння свідчить про зворотне.

Карта користувачів смартфонів в Шепетівці
Тільки шо ...
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 05 травня 2024

0
репостів
0
репостів