Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (409 words)

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЖИТТЯ!

      Шановні громадяни, звертається до Вас адміністрація ВП «Шепетівська дистанція колії»  РФ «Південно-Західна  залізниця» з метою роз’яснити правила безпечної поведінки поблизу залізниці. Необхідність у цьому виникла в зв’язку із частими випадками загибелі людей на залізничних коліях, збільшення кількості зіткнень з поїздами автомобілів та гужового транспорту.

         Залізниця є зоною підвищеної небезпеки, де громадянам потрібно бути особливо пильними. Нехтування правилами безпеки приводить до важких наслідків. Часто водії автотранспорту порушують правила проїзду через залізничні переїзди. Для запобігання зіткнень поїздів з автотранспортом залізничні переїзди обладнуються автоматичною світлофорною та звуковою сигналізацією, а переїзди з напруженим рухом - ще й автоматичними шлагбаумами та охороняються черговим працівником. Але, незважаючи на всі засоби безпеки, деякі водії потрапляють під поїзди.

В межах Шепетівської дистанції колії, що простяглася на  281,6 кілометрів на території Хмельницької, Житомирської, Тернопільської та Рівненської областей з 2010 року по 2018 рік  трапилося 12 зіткнень поїздів з автомобілями.  Результатом цього є численні пошкодження локомотивів та дорожніх транспортних засобів, травмування та загибель людей і тварин.

         Лише за останніх  5 років у  ДТП загинуло 2  людини та 5 чоловік травмовано.

         Шановні водії! Не порушуйте правила проїзду через залізничні переїзди! Будьте удвічі уважнішими та обережнішими, коли наближаєтеся до залізниці! Своєю недбалістю Ви ставите під загрозу своє життя та життя пасажирів.

         Водій пам’ятай – від твоїх дій залежить твоя доля та життя і здоров’я оточуючих громадян!!!

         Не лише для водіїв та пасажирів небезпечна залізниця. При необережності вона несе небезпеку і для пішоходів. Лише за останніх три роки на коліях Шепетівської дистанції загинуло 6 сторонніх осіб  та 5  чоловік  важко травмовано через необережне поводження на залізничних коліях. Основною причиною цього майже у всіх випадках є вплив алкоголю.

Не ходіть по залізничних коліях, не переходьте їх  у необладнаних для цього місцях!

Не обходьте потяг, що стоїть на колії ближче, ніж за п’ять метрів від нього, не пролазьте попід поїздом, бо, зберігши хвилину, Ви можете втратити життя!

Перед перетином залізничних колій обов’язково оглядайте їх по обидва боки.

 Поїзд проходить за одну секунду  близько тридцяти метрів, наближаючись майже без шуму. Тому ніколи не перебігайте колію перед поїздом. Почати перехід можна лише тоді, коли поїзд знаходиться від місця переходу не ближче, ніж за 400 метрів.

Після проходу поїзда не поспішайте переходити колію, бо по сусідній колії може рухатися поїзд з великою швидкістю, і Ви можете потрапити під нього.

Не дозволяйте дітям гратися поблизу залізниці та самостійно переходити через колії.

 

 

         Виконання цих простих правил збереже вам життя та здоров’я.

 

Начальник  ВП  «Шепетівська дистанція колії»                               А.В.Чехов

Конфлікт інтересів-2: хто такий Андрій Гордійчук? ...
Кому шо, а курці – просо
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 28 березня 2024

0
репостів
0
репостів