Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (513 words)

Ах, ця червона горобина - оберіг краси, молодості та здоров'я!

Рябина

 

Колись давно , в незапам'ятні часи наших предків , горобина вважалася священним деревом , якому поклонялися , навколо якого водили хороводи та жерці підносили свої молитви до богів і духів , спалюючи горобинові гілки. З ягід горобини дівчата робили намиста і вважали , що таке намисто врятує від чорного чаклунства , від не доброго погляду і інших напастей. Крім того оберіг з ягід горобини був покликаний уберегти його носительку від нещасної любові , зберегти її молодість і примножити красу. Використовувати горобину з косметичних цілях , на думку дослідників , першими почали гречанки. Саме мешканки Еллади помітили , що вода , настояна на горобині , має цілющі властивості , а якщо кашку з розім'ятих стиглих ягід горобини нанести на шкіру , то вона омолоджується , зникають дрібні зморшки , тон шкіри вирівнюється , бліднуть пігментні цятки .

І це не дивно!

Подивіться на склад соку червоної горобини , - чого тут тільки немає ! Каротин в значній кількості , вітамін С , вітаміни Е , К і Р , ефірне масло , яблучна і лимонна кислоти , специфічні парасорбінова і сорбінова кислоти , спирти , антибактеріальні речовини , фітоестрогени . Плоди горобини містять чимало калію , магнію , фосфору , заліза і ряду інших макро і мікроелементів.

Щоб користі від усього цього багатства , що знаходиться в невеликих яскравих ягодах , зібраних в красиві грона , було більше , горобину варто використовувати як для зовнішнього (маски , лосьйони , тоніки ) так і для внутрішнього ( вітамінні напої , киселі , варення ) споживання. Тільки врахуйте , горобина набуває самих цінних властивостей після осінніх заморозків ... ось тоді і потрібно її збирати , звичайно , не вздовж автомобільних магістралей , і не у дворах мегаполюсів і промислових центрів.

З оздоровчою метою з ягід горобини в осінній період прийнято готувати настої і відвари. Технологія не складна:

* Відвар плодів горобини

1 ст. ложку ягід залити 300 мл води , томити на водяній бані 30 хвилин , потім настоювати 10 хвилин , процідити , віджати. Приймати відвар по 100 мл 4 рази вдень перед їжею , він корисний при порушеннях апетиту , дисбактеріозах кишечника , при хронічному ентероколіті , гепатиті , при ожирінні , та й просто як хороший профілактичний вітамінний засіб особливо в погану осінню погоду .

* Настій плодів горобини

2 ч. ложки плодів залити 2 склянками окропу , настояти 1 годину, додати цукор за смаком. Випити за 3-4 прийоми протягом дня . Настій плодів горобини вживається як полівітамінний засіб при виснаженні та недокрів'ї.

А ще з горобини можна приготувати варення - смачне і корисне. Зробити це зовсім не складно. Промиті ягоди опустити в окріп на кілька хвилин , залити киплячим сиропом і залишити на ніч. Вранці доварити варення , тобто кілька разів довести до кипіння. Коли сироп стане густим - варення готове . На кілограм ягід потрібно 1,7 кг цукру , 2 склянки води.

Додавання ягід горобини в тій або іншій якості до щоденного раціону , без сумніву , збагатить організм так необхідними йому в зимовий період мінералами , мікроелементами , вітамінами , так і дозволить зберегти здоров'я та поліпшити зовнішній вигляд.

Життя людини - неповторне, унікальне, безцінне!
Военная тайна
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 02 травня 2024

0
репостів
0
репостів