Розділ Суспільство

Майстриня з Шепетівки створює оригінальні прикраси з мікровишивкою

Автор 05 липня 2020, 13:47
Інна Сорока Інна Сорока Суспільне

Оригінальні прикраси з мікровишивкою створює Інна Сорока з Шепетівки. Захопилася цим видом роботи під час відпустки по догляду за дитиною. Каже, у студентські роки вишивала стрічками, тож вирішила спробувати себе у новій техніці.

Інна Сорока вишиває у техніці petit point, рококо, бразильська вишивка та художня гладь. За допомогою цих технік почала створювати оригінальні прикраси. Кожна з технік відрізняється виконанням та виглядом. Зокрема, у petit point – що в перекладі означає маленька крапка, стібок має 1 міліметр,каже Інна Сорока.

Вишиває Інна Сорока підвіски, сережки, брошки, персні, які можна поєднувати у комплектах або носити окремо, залежно від уподобань людини. У роботі використовує французькі нитки муліне та кольоровий льон або тканину рівномірку. Першою вона вишила підвіску у техніці рококо.

27b09d567e2662b3
Підвіска Інни Сороки у техніці рококо. Фото: Інни Сороки.

«Це така універсальна прикраса, яка може підійти під будь-який одяг – і святковий, і буденний. Чому в такій фурнітурі? Тому що є різні люди, які можуть дозволити собі різні прикраси. Це є доступність для покупця. Мої прикраси є з адекватною ціною, робота виконується 100% люксова, я вкладаю туди свої сили, майстерність і намагаюся зробити її по максимуму ідеальною», - каже вишивальниця.

За два роки Інна Сорока створила понад 40 прикрас у різноманітних техніках. Каже, створення однієї прикраси може займати до п’яти днів. Переважно клієнти замовляють підвіски, оскільки це універсальна прикраса. Нещодавно додалися новинки – вишиті резинки й браслети. Невдовзі майстриня планує оздоблювати мікровишивкою наручні годинники.

«Я намагаюся робити так, щоб кожна робота була різною, тому що, якщо ти робиш щось однакове, ти не відчуваєш від цього якогось естетичного смаку. І людина теж не відчує цього. І це дуже важливо», - продовжує Інна.

c680caae5f77608e
За два роки Інна Сорока створила понад 40 прикрас у різноманітних техніках. Фото: Суспільне.

Роботи Інни Сороки знаходяться у різних куточках України та є за кордоном. Зокрема, кулон, перстень та прикраси для волосся замовив чоловік з Ізраїлю на подарунок для коханої. Ідеї для робіт Інна Сорока черпає з Інтернет-платформ.

«Закордоном це швидше рухається, тому я там дивлюся різні види вишивок, і уявляю собі якусь схожу, але в інших кольорах, в іншій композиції, і створюю це в своєму варіанті. Я не копіюю, звичайно, тому що це одразу відчується, і люди насправді через фото в Інтернеті багато чого відчувають», - додає майстриня.

Працювати треба в гарному настрої, каже Інна Сорока, тоді прикраси створювати легко. Була робота, яку доводилося виконати під один з елементів одягу замовниці у техніці художня гладь.

«Було трохи важко, тому що я вишивала вперше, тим паче, що це дуже маленький розмір, це було 4 см, і максимально квітка була досить не маленька, було більше 5 кольорів, і треба було голкою зробити все, щоб було максимально схожим. Замовниця була дуже задоволена. Вона взагалі здивувалася, як я змогла в такий маленький розмір вмістити і настільки реалістично повторити квітку, яку я тільки на фото бачила», - ділиться успіхами дівчина.

У планах – оздоблення мікровишивкою люстерок. А ще Інна Сорока мріє розширити асортимент прикрас, розвивати власну справу та повернутися до створення портретів.

Суспільне

Відео

0
репостів
0
репостів